Yakınlarına iş bulunan iki öğrenci yeniden okullu oldu

Yakınlarına iş bulunan iki öğrenci yeniden okullu oldu

- Adana'da ailelerinin maddi sıkıntıları nedeniyle eğitimlerine devam edemeyen iki öğrenci, "Çocuklar Okula Gitsin Diye" projesi kapsamında ağabeylerine iş bulunmasıyla okula gitme imkanına kavuştu 

- Vali Demirtaş: 
- "Hangi sebeple olursa olsun, hele maddi sebeplerden dolayı çocuklarımız okullarına gidemiyorlarsa bunların okula devam etmesi için ailelerle görüşüyoruz. Aile iş sahibi değilse mutlaka iş sahibi yapıyoruz"

vali-1-071.jpg

ADANA (AA) - Adana'da ailelerinin maddi sıkıntıları nedeniyle eğitimlerini sürdüremeyen iki öğrencinin, ağabeylerine iş bulunarak okula devam etmeleri sağlandı. 

Adana Valiliği öncülüğünde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından uygulamaya konulan "Çocuklar Okula Gitsin Diye" projesi kapsamındaki saha çalışmasında, lise 1. sınıf öğrencisi Alican Uslu ile ortaokul 4. sınıf öğrencisi Telfa Öztürk'ün imkansızlıklar nedeniyle eğitim öğretimlerine devam edemediği tespit edildi.

 

Okuluna 71 gündür gidemeyen Telfa Öztürk'ün işsiz ağabeyi için bir tekstil  fabrikasında, okulundan 21 gündür ayrı kalan Alican'ın ağabeyine de kargo firmasında iş bulundu. Böylece öğrenciler, eğitimlerine devam etme imkanına kavuştu. 

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, eşi Beyhan Demirtaş ve ilgili kurum müdürleriyle yeniden okula devamı sağlanan öğrencileri ve ailelerini evlerinde ziyaret etti.

Gülpınar Mahallesi'nde Uslu ve ailesiyle görüşen Demirtaş, yaptığı konuşmada, yürütülen projeyle bir taraftan çocukların okula gitmesini sağlarken bir taraftan da ailesindeki bir kişiye iş bulduklarını söyledi.

 

Amaçlarının çocukların eğitimlerine devamını sağlamak olduğunu anlatan Demirtaş, "Hangi sebeple olursa olsun hele maddi sebeplerden dolayı çocuklarımız okullarına gidemiyorlarsa bunların okula devam etmesi için ailelerle görüşüyoruz. Aile iş sahibi değilse mutlaka iş sahibi yapıyoruz." diye konuştu.

- "6 öğrenci okula kazandırıldı"

Projeyle ilgili devamsızlık yapan öğrencilerle ilgili tarama ve saha araştırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Demirtaş, şu ana kadar 6 öğrencinin okula yeniden kazandırıldığını kaydetti. 

Ağabey Abbas Uslu, dört aydan bu yana işsizken proje sayesinde işe yerleştirildiğini, kardeşinin de okuluna devam edebileceğini söyledi.

Öğrenci Uslu da derslerinde başarı göstererek asker olmayı istediğini dile getirdi.

Vali Demirtaş daha sonra Telfa Öztürk'ü de evinde ziyaret etti. Öztürk, okula gidemediği için çok üzüldüğünü, bundan sonra her şeyin daha iyi olacağına inandığını ifade etti.

Ağabey İzzettin Öztürk de hem iş sahibi olduğunu hem de kardeşinin eğitimine devam edeceğini belirterek, bundan sonra kardeşini kendisinin okutacağını kaydetti.

- 200 öğrencinin durumu inceleniyor

Adana Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Ahmet Altunbaş da şu ana kadar 200 civarında devamsızlık yapan öğrenci tespit ettiklerini aktardı. 

Öğrencilerin durumunun araştırılarak gerekli çalışmaların yapıldığını anlatan Altunbaş, haziran ayına kadar devam edecek projeyle iş bulmakta zorlanan veya herhangi bir mesleği olmayan veliler için de mesleki eğitim kursları düzenleneceğini ve onların istihdamına yardımcı olunacağını kaydetti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler