'Yargı önünde Kılıçdaroğlu'ndan hesabını soracağız..'

'Yargı önünde Kılıçdaroğlu'ndan hesabını soracağız..'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, Kılıçdaroğlu'nun iddialarını ilişkin, "Biz yargı önünde Kılıçdaroğlu'ndan hesabını soracağız ve 'hodri meydan' diyoruz, belgeleri yayınlasın." dedi.

İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı Ahmet Özel, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun grup toplantısındaki iddialarına ilişkin, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde mukim bir banka şubesinden, müvekkillerim adına kayıtlı bir hesap numarasından, yurt dışındaki herhangi bir şahsa veya herhangi bir şirkete tek kuruş para gönderilmemiştir. Gösterdiği belgeler de bunu ispat eden belgeler değildir. Biz yargı önünde Kılıçdaroğlu'ndan hesabını soracağız ve 'hodri meydan' diyoruz, belgeleri yayınlasın." dedi.

'Kılıçdaroğlu'nun iddialarının tamamı yalan..'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra oğlu Ahmet Burak Erdoğan, kardeşi Mustafa Erdoğan, eniştesi Ziya İlgen, dünürü Osman Ketenci, iş adamı Mustafa Gündoğan'ın da avukatı olan Özel, Kılıçdaroğlu'nun iddialarına ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Avukat Özel, Kılıçdaroğlu'nun iddialarını yalanlayarak, "Biz biliyoruz ki Cumhurbaşkanı, çocuklarının hiçbiri, dünürü, kardeşi ve eniştesi, yurt dışında herhangi bir hesaba ister kendi adına ister bir şirket adına olsun tek kuruş para göndermemiştir." ifadesini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Millilik" üzerinden bir tartışma çıkarmaya çalıştığını belirten Özel, "Geçtiğimiz hafta cuma günü Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanımız, dört evladı, dört dünürü, eniştesi ve kardeşi toplam 11 kişi tazminat davası açtık. Biz 'Göndermedik.' dedik ama Kılıçdaroğlu 'Belgesi ile ispat edeceğim.' dedi. Bugüne geldik. Kılıçdaroğlu, bugün kağıt parçalarını gösterdi. İşte 2,5 milyon dolar yurt dışına para göndermiş, kim? Ahmet Burak Erdoğan. Kim? Mustafa Erdoğan. Kim? Ziya İlgen. Kim? Osman Ketenci. Kim? Mustafa Gündoğan." şeklinde konuştu.

''İspat edemez''

Avukat Ahmet Özel, ''Biz biliyoruz ki (Kılıçdaroğlu) elindeki belgelerin hiçbirinde, müvekkillerimin tek kuruş para gönderdiğini ispat edemez. Bu belgeler sahte, net olarak söylüyoruz, sahte. Kılıçdaroğlu'na 'hodri meydan' diyorum. Bu belgeleri sakın ha kendisinde tutmasın, basın ile paylaşsın. Biz bekliyorduk ki basın mensuplarına dağıtır diye. Belgeleri basın mensuplarına vermemiş, hatta basının sorması üzerine, yayınlayacağız demişler ama sonradan belge paylaşımı olmayacağını söylediklerini duyduk. Belgeleri yayınlasın, basına dağıtsın. Bu belgeleri uzman kişiler bir incelesin bakalım, o belgelerin hangisinde müvekkillerim adına yurt dışına ne kadar para gönderildiğini ispat etmeye değer bir belge mi? Biz iddia ediyoruz ki o belgeler Kılıçdaroğlu'nun anladığı cinsten belgeler değil.'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'nun her zaman yaptığı gibi yine bir algı faaliyeti içerisinde ve siyasi bir netice beklentisinde olduğunu dile getiren Özel, şunları kaydetti:

''Bu belgelerle bunu elde edemez. Bugünkü grup toplantısındaki paçavra belgeler için daha ağır bir dava açacağız. Bu belgeler müvekkillerimin yurt dışına para transfer ettiğini ispat eden belgeler değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde mukim bir banka şubesinden, müvekkillerim adına kayıtlı bir hesap numarasından, yurt dışındaki herhangi bir şahsa veya herhangi bir şirkete tek kuruş para gönderilmemiştir. Gösterdiği belgeler de bunu ispat eden belgeler değildir. Biz yargı önünde Kılıçdaroğlu'ndan hesabını soracağız ve hodri meydan diyoruz, belgeleri yayınlasın. Yapmadığımız bir şeyi ispat etmek durumunda kalıyoruz. Aslında üzülecek bir durum."

Muhabir: Muhammed Enes Can

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler