Yıldırım: Bize düşen bu insanların yurtlarına salimen dönmelerini sağlamak

Yıldırım: Bize düşen bu insanların yurtlarına salimen dönmelerini sağlamak

Başbakan Yıldırım, "Bize düşen Suriye'de, Irak'ta iç karışıklığı sona erdirmek ve acı çeken bu insanların yurtlarına salimen dönmelerini sağlamak." dedi.

Yıldırım: Bize düşen bu insanların yurtlarına salimen dönmelerini sağlamak

Başbakan Yıldırım, "Bize düşen Suriye'de, Irak'ta iç karışıklığı sona erdirmek ve acı çeken bu insanların yurtlarına salimen dönmelerini sağlamak." dedi.

 

İSTANBUL

AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, "Bugün itibarıyla askerimiz Münbiç'te de göreve başladı. Oradan da bu terör unsurlarını temizlemek için çalışmaları Amerika ile yapıyorlar." dedi.

Bahçeşehir Kültür ve Sanat Merkezi'nde Doğu ve Güneydoğu kanaat önderleri ile STK temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Binali Yıldırım, burada yaptığı konuşmada "Bize düşen Suriye'de, Irak'ta iç karışıklığı sona erdirmek ve acı çeken bu insanların yurtlarına salimen dönmelerini sağlamak." dedi.

"Artık bedel ödemeyeceğiz"

Terörle mücadeleye ilişkin olarak, "Son iki yılda ortaya koyduğumuz terörle mücadelede büyük mesafeler katettik. Yurt içinde bütün terör yuvalarını dağıttık, elhamdülillah her karış toprağımız güvenli hale geldi, artık terör örgütü dağa yavrularımızı çıkaramıyor." ifadesini kullanan Yıldırım, "Çok bedel ödedik artık bedel ödemeyeceğiz. Geçmişten gelen ve ülkemize yakışmayan yasakları, haksızlıkları ortadan kaldırdık, her türlü ayrımcılığa ve inkar politikalarına son verdik." dedi.

Başbakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü:

"Devlet de bölgedeki Kürt kardeşlerimizin konularıyla ilgili çok açılım yaptı fakat bu terör örgütü bunları gölgelemek için elinden geleni yaptı çünkü işler düzelirse onlara ekmek kalmıyor, piyasası tükeniyor, onun için ilk fırsatta yapılanları gölgelemek için şehirlerde, kırsallarda her yerde insanlara korku ve dehşet salmayı ihmal etmiyorlar."

"Bunlar proje örgütlerdir, ağababası dışarıdadır"

Başbakan Yıldırım terör örgütlerine ilişkin, "Türkiye'de hepimizin de sorunu PKK, FETÖ, DEAŞ terör sorunudur. Bunlar proje örgütlerdir, ağababası dışarıdadır." ifadesini kullandı.

"Bu ülkenin tek evladı dahi vazgeçilmez"

"Gençleri kazanarak, onların eline silah verenlerden onları kurtardık, ellerine kalem veriyoruz, geleceğe umutla bakmalarını sağlıyoruz. Bu memleketin tek bir evladının dahi vazgeçilemez olduğunu, ülkemiz için geleceğimiz için çok değerli olduğunu biliyoruz." açıklamasını yapan Yıldırım, "Devlet de bölgedeki Kürt kardeşlerimizin konularıyla ilgili çok açılım yaptı fakat bu terör örgütü bunları gölgelemek için elinden geleni yaptı çünkü işler düzelirse onlara ekmek kalmıyor, piyasası tükeniyor, onun için ilk fırsatta yapılanları gölgelemek için şehirlerde, kırsallarda her yerde insanlara korku ve dehşet salmayı ihmal etmiyorlar." dedi.

"Ülkemizin kaosa sürüklenmesine izin vermeyeceğiz"

Başbakan Yıldırım, "Ülkemizin hiçbir şekilde geri götürülmesine, kaosa sürüklenmesine izin vermeyeceğiz. Bunu birlikte yapacağız." dedi.

"Dersim'le yüzleşeceğiz"

Yıldırım, CHP'lilerin cezaevinde bulunan HDP'li Demirtaş'ı ziyaretini eleştirerek "CHP Edirne'de gidip terör müzahiri bir adayı ziyaret edeceğine, önce Dersim'in hesabını versin. Türkiye Dersim'le yüzleşmelidir." ifadesini kullandı.

Cemevlerine resmi statü

Başbakan Yıldırım irfan merkezleri ve cemevlerinin statüsü ile ilgili olarak, "İrfan merkezleri ve cemevlerine de resmi statü tanıyoruz, artık bu tartışma da böylece bitmiş olacak." şeklinde konuştu.

Türk askeri Münbiç'te

Yıldırım, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı ile o bölgeyi DEAŞ'tan, YPG'den, PYD'den temizlediklerini söyledi.

Zeytin Dalı Harekatı'yla da Afrin'i temizlediklerini aktaran Yıldırım, şöyle konuştu:

"Bakın bunları 'Türkiye niye yapıyor?' diyorlar, El Bab'da, Cerabrus'da, Rai'de, Afrin'de, burada bu PKK uzantısı, PYD, YPG teröristleri oradaki Araplara Kürtlere, Türkmenlere, Ezidilere eza, ceza veriyorlar, evlerini ellerinden alıyorlar, çocuklarını askere alıp çocuk yaşta ellerine silah veriyorlar. 350 bin kişi evlerini terk etti gitti. Bunların bir kısmı Türkiye'ye bir kısmı, Ürdün'e gitti." 

Başbakan Yıldırım, bu harekatı yaptıktan sonra Türkiye'den 180 bin Suriyeli'nin evlerine geçerek normal hayatlarına döndüğüne dikkati çekerek, "Şimdi soruyorlar 'Suriyeliler ne olacak?' Suriyelilerin ne olacağını Fırat Kalkanı'nda görüyoruz, Afrin Harekatı'nda görüyoruz. Bugün itibarıyla askerimiz Münbiç'te de göreve başladı. Şimdi Orada da bu terör unsurlarını temizlemek için gereken çalışmaları Amerika ile birlikte yapıyoruz." ifadelerini kullandı. 

HDP, PKK'nın karşısında durmalıdır

24 Haziran'da yapılacak seçimlere ilişkin "Bu seçim, taş üstüne taş koyanlarla laf üstüne laf koyanlar arasında geçecek." ifadesini kullanan Yıldırım, "Bizim HDP ile sorunumuz yok, terörle sorunumuz var. Kürt kardeşlerimizle sorunumuz yok. HDP siyaset yapacaksa, Türkiye meselelerini takip edecekse, açık ve net şekilde PKK terör örgütünün karşısında durmalıdır, lanetlemelidir, reddetmelidir. Bunu yapmadığı müddetçe Kürt kardeşlerimizin temsilcisi olamaz, bu kadar açık söylüyorum." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler