YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç ve Rektörler Sağlık Bakanı’nı Ziyaret Etti.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Saraç ve Rektörler Sağlık Bakanı’nı Ziyaret Etti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç, YÖK Üyeleri ve aralarında Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar’ın da yer aldığı üniversite rektörleri, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ı ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında gerçekleştirilen 'Üniversite Hastaneleri Sağlık Hizmetleri Değerlendirme Toplantısı'nda, üniversite hastanelerinin durumuna ilişkin fikir alışverişinde bulunuldu.

Bakan Demircan: “Son 15 Yılda Türkiye’de Sağlık Hizmetinde Önemli Mesafeler Alındı.”

Toplantı öncesi konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, üniversite hastanelerinin sorunlarına ilişkin olarak görüşmelerde bulunacaklarını belirterek, toplantıda yer alan YÖK Başkanı başta olmak üzere rektörlere ziyaretleri nedeniyle teşekkür etti. Bakan Demircan, “Son 15 yılda Türkiye’de Sağlık hizmetinde önemli mesafeler kat edildi. Sağlık hizmetinde Türkiye bugün pek çok batılı ülkeden daha iyi seviyeye gelmiştir. Bu gurur duyulacak bir durum. Bu durumun sürdürülmesi ve daha ileriye taşınması gerekiyor.” dedi.

 

Prof. Dr. Saraç: “Üniversite Hastanelerimizin Genel Anlamdaki Sorunlarını Konuşacağız.”

YÖK başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç ise, Bakan Demircan’a kendilerini kabul ettikleri için teşekkür etti. Prof. Dr. Saraç, “Bugün buradaki toplantıya Tıp fakültelerinin üniversite yönetimine bağlı olduğu 45 rektörümüz katılıyor. Hem Sağlık Bakanımıza hayırlı olsun diyeceğiz, hem de üniversite hastanelerimizin genel anlamdaki sorunlarını Sayın Bakanımız ile müzakere edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler