Yrd. Doç. Dr. Salih Gencer’e Genç Araştırmacı Ödülü

Yrd. Doç. Dr. Salih Gencer’e Genç Araştırmacı Ödülü

Üsküdar Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Gencer, 15. Ulusal Tıbbi Biyoloji ve Genetik Kongresi tarafından bu yıl ilk kez verilen Genç Araştırmacı Ödülü’ne layık görüldü.

Üsküdar Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Salih Gencer, kanser alanındaki çalışmalarıyla bir kez daha ödül aldı.

 

Tıbbi Biyoloji ve Genetik camiasının ülkemizdeki en önemli etkinliği olarak kabul edilen ve bu yıl Fethiye’de gerçekleştirilen 15. Ulusal Tıbbi Biyoloji ve Genetik Kongresi, bu yıl ilk kez genç bilim insanlarını ödüllendirmeye karar verdi.

 

İlk Genç Araştırmacılar Ödülü, Yrd. Doç. Dr. Salih Gencer’e

Doçent ve profesör unvanını henüz almamış genç araştırmacıları tanımak ve camiayla tanışmalarını sağlamak amacıyla verilen Genç Araştırmacılar Ödülü’nün sahibi Yrd. Doç. Dr. Salih Gencer oldu. Yrd. Doç. Dr. Salih Gencer, kongre tarafından kanser alanındaki uluslararası başarıları ve “Biyoaktif Sfingolipid Seramid ile TGF-Beta Sinyal Yolağının Regülasyonu ve Tümör Metastazının Baskılanması” konusunda yaptığı çalışmalardan dolayı Genç Araştırmacılar Ödülü'ne layık görüldü.

 

Fethiye’de gerçekleştirilen ve çok sayıda yerli-yabancı hekim ve akademisyenin katıldığı 15. Ulusal Tıbbi Biyoloji ve Genetik Kongresi'nde dikkat çekici bir sunum yapan ve ilgiyle dinlenen Yrd. Doç. Dr. Salih Gencer, metastazik kanserlerin erken tanı ve tedavisi konusundaki araştırmaları anlattı.

Kanserle ilgili yaptığı araştırmalarıyla tüm otoritelerin takdirini kazanan ve çok sayıda ödüle layık görülen Yrd. Doç. Dr. Salih Gencer, ödülünü aynı zamanda Kongre Başkanı olan Tıbbi Biyoloji ve Genetik Dernek Başkanı Prof. Dr. Ali Nur Turgut Ulutin ve Kongre Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ersan Kalay'ın elinden aldı.

 

Tedavi ve kliniğe yansıyan bilgiler paylaşmak önemli

Bu zamana kadar aldığı çok sayıda uluslararası ödülün kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Salih Gencer, Türkiye’de ilk kez verilmeye başlayan bu ödüle layık görülmenin kendisini daha da motive ettiği söyledi. Yrd.Doç.Dr. Salih Gencer, “Tabii ki böyle bir ödülle onurlandırılmak gurur verici ancak ülkemizde kanserli hastaları tedavi etmek için çaba harcayan hekimlerle bir araya gelmek benim için daha önemliydi. Onlarla kanser tedavisinin tanı ve tedavisinin ulaştığı noktayı paylaşmak ve tedavi sürecinde fayda sağlayabilmek, benim için ilk sırada geliyor. Hekimlerle bağlantı kurabilmek ve kliniğe yansıyacak bilgiler paylaşmak bu kongrede en çok önemsediğim konuydu. Tabii ki, bu ve benzeri ödüller beni daha da güçlendiriyor ve azmimi katlıyor” diye konuştu.

 

Kanser tedavisinde yeni tedavi stratejisi

Metastazik kanserlerin erken tanı ve tedavisinde yeni bir tedavi stratejisi ortaya koyan Yrd. Doç. Dr. Salih Gencer, bu zamana kadar uluslararası çapta çok sayıda ödüle layık görüldü. Gencer, dünyanın saygın kanser araştırmaları merkezleri tarafından yakından takip ediliyor.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler