Yürekli: ‘Belgesel Günleri’ güzel başladı

Yürekli: ‘Belgesel Günleri’ güzel başladı

Mustafa Yürekli, "Çerçevesiz Bir Portre Keşmir’e pencere açmasıyla önemli. Güzel bir başlangıç oldu.’’ dedi.

mustafa---vefa-yurekli.jpg

Yürekli: ‘Belgesel Günleri’ güzel başladı

Mustafa Yürekli, "Çerçevesiz Bir Portre Keşmir’e pencere açmasıyla önemli. Güzel bir başlangıç oldu.’’ dedi.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nun (TRT) düzenlediği "10. Uluslararası TRT Belgesel Günleri" başladı.

TRT'nin, amatör ve profesyonel belgesel filmcileri desteklemek amacıyla 2009 yılında başlattığı "Uluslararası TRT Belgesel Günleri" kapsamında finalist filmleri, yarışma dışı özel seçkiler ve panorama filmleriyle ödüllü TRT belgeselleri İstanbul'daki farklı salonlarda seyirciyle buluşacak.

Bu yıl 10'uncusu gerçekleştirilen festivalde 3 kategoride 38 film finale kaldı. Finale kalan filmlerin gösterimleri, 10-13 Mayıs 2018 tarihlerinde halka açık ve ücretsiz yapılacak.

Gösterimlerin yapılacağı salonlar şöyle; TRT İstanbul Radyosu, Harbiye Notre Dame De Sion Fransız Lisesi, Harbiye Fransız Kültür Merkezi, Taksim Cinemo 7. Salon, Beyoğlu Cinemo 8. Salon, Beyoğlu Akbank Sanat, Beyoğlu Belediyesi Gençlik Merkezi, Şişhane Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi.

Grand Pera Emek Sahnesinde gerçekleştirilen açılış töreninde, açılış filmi olarak gösterilen Hindistanlı fotoğrafçı Raghu Raı'nin hayatını anlatan "Çerçevesiz Bir Portre" adlı filme ilşkin yaptığı değerlendirmede, usta belgeselci Mustafa Yürekli, "Çerçevesiz Bir Portre Keişmir’e pencere açmasıyla önemli..  Yönetmen, Raghu Raı'nin kızıymış. Güzel bir başlangıç oldu.’’ dedi.

 

10. Uluslararası TRT Belgesel Günleri'nde ödül kazananlar 14 Mayıs'ta finalist film yönetmenleri, sektör temsilcileri, basın mensupları ile özel davetlilerin katılımıyla düzenlenecek olan gala/ödül töreni programında ilan edilecek. Uluslararası TRT Belgesel Günleri'nde bu yıl "Ulusal Profesyonel" kategoride finale kalan filmler ve yönetmenlerinin isimleri şöyle:

"Başka Bir Dünya Mümkün (Oğuzhan İhtiyar), Başka Tren Gıdı Gıdı (Yasin Ali Türkeri), Bulak (Turgay Kural), Evin (Celil Badikanlı/Özlem Diler), İki Kalp Üç Kitap (Ece Güneş Saadetyan), Karlar Altında 42 Gün (Kamil Erdoğan), Kazım (Dilek Kaya), Sevan Bıçakçı: İstanbul’u Mücevhere Sığdıran Usta (Ümran Safter), Suriye İçin Ağıt (Eda Elif Tibet/Maisa Alhafez), Terin Tohumu (Mehmet Sarı) Yurtsuz (Kerim Abanoz), Yusuf Kenan (Mesut Gengeç)."

Mustafa Yürekli, "Uluslararası TRT Belgesel Günleri" kapsamında ulusal profesyonel belgesel kategorisinde jüri üyesi.

Gösterim programı ve ayrıntılı bilginin "www.trtbelgesel.com" adresinde yer aldığı Belgesel Günleri, kazananların açıklanacağı 14 Mayıs 2018 Pazartesi günündeki ödül töreniyle sona erecek.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler