10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan mesaj yayımladı

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü

- Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan mesaj yayımladı

ADANA (AA) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ve Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü:

Hüseyin Sözlü, mesajında, basın kuruluşları ve gazetecilerin demokrasiyi kökleştiren bir unsur olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

''Türkçe düşünen, Türkçe yazan, demokrasimizin vazgeçilmez unsurlarından olan gazetecilik mesleğini icra eden tüm gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.Görevi başında hayatını kaybeden gazetecilere Allah'tan rahmet diliyorum.''

 

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ:

Bilal Uludağ da mesai saati gözetmeksizin çalışarak günlük olayları ve gelişmeleri takip eden gazetecilerin, kamuoyunu bilgilendirmede önemli bir yeri olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

''Büyük özveri ve fedakarlıkla çalışan gazeteciler, toplumun genel talep ve görüşlerini kamuoyuna aktarmak adına önemli bir işlev üstlenmektedir. Aynı zamanda ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesi ve kalkınmasına da önemli katkılar sağlamaktadır. Yaptıkları görev gereği bir anlamda kamu hizmeti ifa eden değerli basın çalışanlarımızın ve ailelerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutluyorum.''

 

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan:

Mahmut Çelikcan ise, mesajında, ''denetleyici güç" olarak da bilinen gazeteciliğin çağdaş yaşamın vazgeçilmez bir unsuru olduğunu vurgulayarak, ''Kamuoyunu aydınlatmak adına büyük bir özveriyle çalışan arkadaşlarımızın gününü  kutluyorum.'' ifadesini kullandı. 

 

CHP'li Bulut'un 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Demokrasinin olmazsa olmaz unsurlarından biri düşünce ve ifade özgürlüğüdür.

Halkın doğru haber almasını sağlayan, gerçeklere ayna tutan basın toplumun gözü, kulağı ve vicdanı konumundadır.

Yasama, yürütme, yargıyı kamu adına denetleyen 4. güç olan basın ne kadar özgürse ülke demokrasisi de o kadar güçlüdür.

Ancak bugün Türkiye’de, böyle bir tablodan söz etmek mümkün değildir.

Ülke olarak medyanın, baskı ve sansürü en ağır olarak yaşadığı karanlık bir dönemden geçmekteyiz.

İktidar eliyle halkın haber alma özgürlüğü engellenmekte, gerçekleri duyurmaya çalışan gazetelere ağır sansürler uygulanmakta, vergi müfettişleriyle tehdit edilmektedir.

Gazeteciler sadece mesleklerini yaptığı için suçlanmakta, mahkemelerde yargılanmakta, hedef gösterilip haksız gerekçelerle tutuklanmaktadır.

Sınır Tanımayan Gazeteciler Örgütü’nün raporuna göre Türkiye bugün 142 tutuklu gazeteciyle dünyada üçüncü, basının özgür olmadığı ülkeler arasında 157. sıradadır.

İktidarın teşvik ve denetimiyle tek sesli yayın yapan havuz medyası ise halka gerçekleri anlatmaktan uzak, adeta iktidarın borazanı niteliğindedir.

Tüm bunlara rağmen, toplumun doğru bilgilendirilmesi, aydınlatılması gibi kutsal bir görevi yerine getiren gerek yerel, gerek ulusal, yazılı ve görsel basındaki basın emekçileri, kamuoyuna haber ulaştırmak için zor şartlarda gece gündüz emek harcamaktadır.

Kalemini halk için, toplumu doğru bilgilendirmek için, gerçekleri duyurmak için kullanan, gerçeklerin peşinden koşan gazetecilerimizin ve basın emekçilerimizin, 10 Ocak Çalışan/Çalışamayan Gazeteciler Günü’nü kutluyor sağlık, mutluluk ve başarı diliyorum.

 

AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Akan:

AK Parti Seyhan İlçe Başkanı Ahmet Akan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Akan mesajında toplumsal gelişmeleri doğru ve tarafsız bir şekilde kamuoyuna aktaran basının demokrasinin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu söyledi.

Basın çalışanlarının büyük bir özveri ile görev yaptıklarını vurgulayan Akan, “Basın Meslek İlkelerine bağlı tarafsız ve objektif bir yayıncılık anlayışı ile hareket eden basının ülkelerin gelişmesine önemli değer ve katkıları vardır” dedi.

Akan mesajının devamında ise şunları söyledi;

“Bu duygu ve düşünceler ile zor şartlarda görevlerini yerine getiren yazılı, görsel ve işitsel alanda hizmet veren tüm basın çalışanlarının “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü”nü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum”

 

İHP Başkanı Berhun:

İnternet Habercileri Platformu (İHP) Başkanı Murat Berhun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, 7 gün 24 saat her an halkın doğru bilgiye ulaşması için mesai harcayan basılı, görsel ve digital medya çalışanı tüm gazetecilerin gününü kutladı

Gazetecilerin hayatın her alanında kamuoyunu doğru, tarafsız ve objektif bir şekilde bilgilendirmek adına önemli bir görevi üstlendiğini ifade eden İHP Başkanı Berhun, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde , gazeteciliğin, toplumun özgürlük simgesi olduğunu, gazetecilerin iş güvencesinin de toplumun haber alma özgürlüğünün teminatı olduğunu söyledi.

İnternet Habercileri Platformu (İHP) Başkanı Murat Berhun açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

“Gazetecinin bağımsızlığı, toplumun gerçekleri öğrenme hakkının teminatıdır. Gazetecilik mesleğinin etik değerleri, toplumun bilgi edinme hakkının teminatı olarak görülmektedir.Bir sistemin ne derece demokratik olduğu basın yayın organlarının tarafsızlığı ve gazetecilerin çalışma koşulları ile doğru orantılıdır. Ne yazık ki ülkemizde gazetecilik görevini yerine getirmek isteyen basın emekçileri her geçen gün daha da artan sıkıntılarla ve baskılarla karşı karşıya kalmaktadırlar. İçinde bulunduğumuz tüm olumsuz şartlara rağmen büyük özverilerle görevini yapan tüm basın emekçilerinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum”

 

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı:

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı’dan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” mesajı…

“Basının Kahramanları Çalışan Gazetecilerdir”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, “Topluma kulak veren, vatandaşa tercüman olan, demokrasilere can veren basının gerçek kahramanları, çalışan gazetecilerdir” dedi.

10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ…

Başkan Avcı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında “Basın, içinde bulunduğu topluma ve hatta insanlığa karşı sorumluluğun gereği olarak bilgi akışı sağlayan kurumsal bir yapıyı temsil ederken; çalışan gazeteciler ise hiç kuşkusuz alın teri, fikir teri dökerek fiilen bu yapıya işlerlik kazandıran, ayakta tutan kişilerdir. Topluma kulak veren, vatandaşa tercüman olan, demokrasilere can veren basının gerçek kahramanları, çalışan gazetecilerdir.” ifadesini kullandı.

AVCI, “AYRIK OTLARI”NA DİKKAT ÇEKTİ

Avcı, şöyle devam etti:

“Diğer taraftan; ülkemizde devletimiz ve milletimiz aleyhine yürütülen yıkıcı, bölücü faaliyetlerin ve Türk kimliğini, Türk aile yapısını ve İslam’ı hedef alan çalışmaların ayağını oluşturan kirli yapıyı ‘Basın’ içinde değerlendirmemek gerektiğini bu vesileyle belirtmek isterim. Özellikle basın camiasının bir kısmının bu ‘ayrık otları’nı ‘Demokrasinin olmazsa olmazları’ içinde görme yanlışından vazgeçmesi lazım geldiği kanaatindeyim.”

‘EN İÇTEN DUYGULARLA KUTLUYORUM”

MHP Adana İl Başkanı Bünyamin Avcı, mesajını şu ifadelerle tamamladı:

“Bu duygu ve düşüncelerle; devletimize, milletimize, cumhuriyetimize, demokrasimize, tüm insanlığa katkı sunan, ülkemizin huzur ve refahına, birlik ve beraberliğine hassasiyet gösteren, bu uğurda çile çeken, emek harcayan basınımızın gerçek kahramanlarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten duygularla kutluyor, tüm emekçi arkadaşlarımıza selam ve saygılarımı sunuyorum.”

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler