158 kilo eroin ele geçirildi....

158 kilo eroin ele geçirildi....

Adana ve Gaziantep Emniyet Müdürlükleri tarafından yürütülen operasyonla yurt dışına gönderilmek istenen 158 kilo eroin ele geçirildi.Emniyet Genel Müdürlüğü...

Adana ve Gaziantep Emniyet Müdürlükleri tarafından yürütülen operasyonla yurt dışına gönderilmek istenen 158 kilo eroin ele geçirildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının koordinesinde Adana ve Gaziantep Emniyet Müdürlükleri tarafından yürütülen operasyonla yurt dışına gönderilmek istenen 158 kilo eroin ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez, yaptığı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube ve Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, yurt dışından temin edecekleri uyuşturucu maddesini Türkiye üzerinden Avrupa'ya sevk etme hazırlığında olan bir gruba yönelik yaklaşık 3 ay önce çalışma başlattığını belirtti.

Kesmez, teknik ve fiziki takip çalışmalarının ardından KOM Daire Başkanlığının koordinesinde Gaziantep Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de katkılarıyla operasyonun gerçekleştirildiğini belirtti.

Dorsesindeki gizli bölmeye yüklenen eroini Avrupa'ya götürmek için yola çıkan tırı Türkiye'ye girişinden itibaren takibe başladıklarını ifade eden Kesmez, şunları kaydetti:

''Uygun an beklenerek, operasyon için düğmeye bastık. Emniyet müdürlüklerimizin ortak çalışması sonucu 34 plakalı tırın zula tabir edilen gizli bölmelerinde toplam 158 kilo eroin ele geçirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü ekiplerince son bir yılda, başarılı çalışmalar sonucu 835 kilo eroin ele geçirildi. Bu sayede milyonlarca kişiyi uyuşturucudan kurtarmış olduk. Adana her anlamda en huzurlu il olacak, bu konuda çabalarımız, çalışmalarımız devam ediyor.''

Uyuşturucunun sahibi olduğu iddia edilen M.A.K, A.K. ve M.T.K. kardeşlerin çevrelerinde tanınan ve saygın iş adamları olarak tanındığı öğrenildi.

Zanlıların, sorgulamalarının Ceyhan İlçe Emniyet Müdürlüğünde sürdürüldüğü belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler