2022 TÜSEB Teşvik Ödüllerinden Biri Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanı Prof. Dr. Özbolat’ın Oldu

2022 TÜSEB Teşvik Ödüllerinden Biri Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanı Prof. Dr. Özbolat’ın Oldu

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Sağlık Bakanlığı ev sahipliğinde düzenlenen 8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nda 2022 Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜSEB Özel Ödülü sahiplerini buldu.

tuseb-tesvik-odulleri-1.jpg

Penn State ve Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanı Prof. Dr. İbrahim Tarık Özbolat, ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı. Yaptığı araştırma geliştirme projeleriyle ödüle layık görülen Prof. Dr. Özbolat’ı Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel de yalnız bırakmadı.

8. Türk Tıp Dünyası Kurultayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla İstanbul'da gerçekleştirildi. Kurultayda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın konuşmalarının ardından Tıp Tarihine ve Ortak Geçmişe Vefa Ödülleri, Aziz Sancar Bilim, Hizmet ve Teşvik Ödülleri ile TÜSEB Özel Ödülü sahiplerine verildi.

Rejeneratif Tıp Alanındaki Çalışmalarından Dolayı Ödüle Layık Görüldü

Kök hücre tedavileri yoluyla hastalıklı dokuların yerine geçecek ve bu dokuları onaracak yeni, canlı dokuların geliştirildiği Rejeneratif tıp alanındaki çalışmalarıyla Çukurova Üniversiteli Bilim İnsanı Prof. Dr. İbrahim Tarık Özbolat TÜSEB Teşvik Ödülü’ne layık görüldü.

Çukurova Üniversitesi adını ve markasını dünyaya tanıtan Prof. Dr. Özbolat’ı yalnız bırakmayan Rektör Prof. Dr. Tuncel, ödüle layık görülen Çukurova Üniversiteli bilim insanını dünya bilimine ve Çukurova Üniversitesine yaptığı katkılardan dolayı tebrik etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler