“3. Sanayiye Uygulanabilir Öğrenci Projeleri Yarışması” Ödülleri Sahiplerini Buldu

“3. Sanayiye Uygulanabilir Öğrenci Projeleri Yarışması” Ödülleri Sahiplerini Buldu

Prof. Dr. Tuncel: “AOSB ile Ortak Girişimlerin Sayı ve Niteliğini Hep Birlikte En Üst Düzeye Çıkaracağız”

3-sanayiye-uygulanabilir-1.jpg

Sütcü: “Öğrencilerimize Desteğimiz Artarak Devam Edecek”

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü (AOSB) tarafından ortaklaşa YÖK Eğitim Desteği kapsamında düzenlenen “3. Sanayiye Uygulanabilir Öğrenci Projeleri Yarışması” ödülleri sahiplerini buldu. Üniversite-sanayi işbirliğini biraz daha ileriye götürerek üniversite-sanayi-toplum işbirliğine dönüştürme gayretinde olduklarını bildiren Rektör Prof. Dr. Tuncel, zorlu pandemi koşullarına rağmen yarışma için gayret gösteren tüm öğrencilerini kutladı.

Bu yıl 3.’sü düzenlenen proje yarışmasının ödül töreni AOSB Seyhan Salonu’nda pandemi kuralları çerçevesinde gerçekleştirildi. Törene Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hayri Levent Yılmaz, Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, Prof. Dr. Süha Berberoğlu, Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan, Yüksekokul Yönetimi, AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, AOSB Yönetim Kurulu Üyeleri, Bölge Müdürü Ersin Akpınar, dereceye giren öğrenciler ile aileleri katıldı.

3-sanayiye-uygulanabilir-3.jpg

Prof. Dr. Tuncel: "Üniversite-Sanayi-Toplum İşbirliğine Dönüştürme Gayretindeyiz"

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel sözlerine sadece dereceye girenleri değil başvuran ve gayret gösteren tüm öğrencilerini tebrik ederek başladı. Prof. Dr. Tuncel, “Bilgiyi üretime dönüştürmek üzere birçok alanda bölge sanayisi ile işbirliği çabalarımıza bu tür girişimler hız kazandırmakta ve teşvik etmektedir.” dedi.

Üniversite-sanayi işbirliğinin hem bölgemiz hem de ülkemiz için oldukça öncelikli bir konu olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Tuncel, Üniversite-sanayi işbirliğini biraz daha ileriye götürerek üniversite-sanayi-toplum işbirliğine dönüştürme gayretinde olduklarını vurguladı.

“Üniversite-Sanayi Danışma Kurullarını Aktif Hale Getiriyoruz”

“Ülkemizin ve bölgemizin bizlerden beklentisi yüksek…” diyen Rektör Prof. Dr. Tuncel, Çukurova Üniversitesini ileri teknoloji üreten ve geliştiren bir kurum haline getirirken, bölgenin sosyo-kültürel zenginliğini sosyal bilimler alanındaki çalışmalarla da toplumsal faydaya dönüştürmenin öncelikli hedefleri arasında olduğunu yineleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bunun için kurulmuş olan üniversite sanayi danışma kurullarını aktif hale getiriyoruz. Böylece üniversitemizin araştırma stratejilerini belirlerken bölge sanayisini bu sürece dahil etmiş olacağız. Öğrencilerin öğrenimleri sırasında sanayide geçirecekleri süreyi uzatmak için AOSB ile birlikte çaba harcıyoruz. Ayrıca doktora ve yüksek lisans tez çalışmalarında da ortaklıkları destekleyecek kaynakları arttırıyoruz.”

“AOSB ile Ortak Girişimlerin Sayı ve Niteliğini Hep Birlikte En Üst Düzeye Çıkaracağız”

“Üniversite olarak güçlü ve nitelikli bir kadromuz ve Adana’mızda köklü, vizyon sahibi bir sanayici grubumuz var. En az bunlar kadar önemlisi birlikte çalışma ve sinerji yaratma gibi ortak isteğimizin oluşu bizler için en önemli motivasyon kaynağıdır. Sağlık merkezi örneğinde olduğu gibi, başladığımız ortak girişimlerin sayısını ve niteliğini hep birlikte en üst düzeye çıkartacağımıza inancım sonsuz. Bu duygularla, bugün düzenlenen bu törende emeği geçen tüm yöneticilerimize teşekkür ediyor, katılan ve dereceye giren genç arkadaşlarımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. “

Prof. Dr. Bozdoğan: “Öğrencilerimizin Pratik Düşünme Yeteneklerini Geliştirmeyi Amaçlıyoruz”

Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Nigar Yarpuz Bozdoğan da, bu tür proje yarışmalarıyla sanayici ve öğrencilerin buluşmasını; bu sayede de öğrencilerin pratik düşünme yetenekleri ve uygulamaya aktarımlarını geliştirerek farklı ve özgün düşünebilen, çözüm odaklı olmalarına katkıda bulunmayı amaçladıklarını söyledi.

Bu yıl üçüncüsü gerçekleşen ve Çukurova Üniversitesinde önlisans düzeyinde ilk olan Sanayiye Uygulanabilir Öğrenci Projeleri Yarışması’nın çıkış hikâyesinden de söz eden Prof. Dr. Bozdoğan, 2019 ve 2020 yıllarında yapılan yarışmada ilk üçe giren projelerde öğrencilerin iyileştirmeler yaparak TÜBİTAK 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmalarına başvurduklarını ve çeşitli başarı elde ettiklerini bildirdi.

54 Proje Başvurusu Yapıldı

Bu yıl ki yarışmaya toplam 54 proje başvurusunun yapıldığını da aktaran Prof. Dr. Bozdoğan, bunlarda 26’sının ‘İyi Fikir’ kategorisinde ve diğer 28’inin ise ‘Sanayiye Uygulanabilir Proje’ kapsamında yarıştığını bildirerek, “Proje yarışmasına katılan tüm öğrencilerimizin projelerinde kullandıkları malzeme ve materyaller YÖK Eğitim Desteği ile karşılandı. Ayrıca bu yıl pandemiden dolayı ilk kez online olarak proje değerlendirmeleri yapıldı. Emek veren, destek veren herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Sütcü: “MYO, Ara Değil ARANAN Eleman İhtiyacımızı Karşılıyor”

AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü ise yaptığı konuşmada, Adana Organize Sanayi Bölgesi’nde Çukurova Üniversitesi AOSB Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulunun akademik kadrosu ve modern altyapısıyla güçlü bir temel eğitim imkân sunduğunu, sanayicilerinde aranan eleman ihtiyacını önemli ölçüde giderdiğine vurgu yaptı.

Açıldığı günden itibaren Yüksekokula başta fiziki donanım, araç ve gereç olmak üzere gerekli tüm ihtiyaçları gidermek için AOSB yönetimi olarak ellerinden gelen çabayı gösterip her türlü taleplerine yanıt vermek içim imkânlarını seferber ettiklerini bildiren Sütcü şunları söyledi;

“Desteğimiz Artarak Devam Edecek”

“Amacımız öğrencilerimizin akademik ve mesleki gelişimlerini sağlarken aynı zamanda hem yaşamlarında hem de kariyerlerinde özgüven sahibi bireyler olmalarına bir nebze de olsa destek olmak. Bu hususa AOSB olarak özel bir ehemmiyet gösteriyoruz. Burada her çocuğumuzun projesi, fikirleri, ihtiyaç duydukları gerek teknik gerek akademik olarak her anlamda desteklenerek kıymetli hocalarımızın da katkılarıyla büyütülüp yeşertilmiştir. Ödül alan öğrencilerimizin yanı sıra proje üreten ve üretmek için canla başla çalışan tüm öğrencilerimize her anlamda rehberlik edilmiştir. Bu hususta da emekleri ve destekleri için okul yönetimine ve hocalarımıza teşekkür eder, bundan sonraki süreçte de desteklerimizin artarak devam edeceğini bilmenizi isterim.”

Dereceye Giren Projelere Para Ödülü Verildi

Açılış konuşmalarının ardından ödül törenine geçildi. İlk olarak proje yarışmasına katkı sağlayan jüri üyeleri Banu Tanrıkulu, Nilüfer Buyurgan, Duygu Koç, Gözde Turan İnce, Hamit Yüzereroğlu, Uğur Kahyaoğlu’na Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ve MYO Müdürü Nigar Yarpuz Bozdoğan tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Proje yarışmasında “Otomatik Biner Ayracı” Projesiyle Cihat Çalışkan- Ekin Gülbahar birinci, Konfeksiyon Kesim Kırpıntılarından Karton Eşya Üretimi Projesiyle Gizem Nur Kapaktepe ikinci, Araç Camlarında Su İtici Nano Sprey Projesiyse Esma Sultan Keleş’e üçüncülük ödülü AOSB Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Sütcü, Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf Kara ve Nedim Büyüknacar tarafından verildi.

İyi Fikir Yarışmasında ise “Yaşam Çağrısı” projesiyle Barış Onuk – Muhammed Osman Barın Erdeve birinci, “Kullanılmış Pamuklu Giysilerden Biyoplastik Üretimi” projesiyle Seda Kulaksız ikinci olurken “Engel Tanımaz” adlı projeyle Ferhat Aşkar ve Hasan Deniz Beyaz üçüncü oldu. İyi fikir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri AOSB Bölge Müdürü Ersin Akpınar ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Fidan tarafından takdim edildi.

Yarışmada dereceye giren tüm öğrencilere hediye ve plaketin yanı sıra Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi tarafından para ödülü de verildi. Tören anı fotoğrafı çekilmesiyle sona erdi.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler