63 Yaşında Hukuk Fakültesi Bitirip Avukat Oldu…

63 Yaşında Hukuk Fakültesi Bitirip Avukat Oldu…

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi 7. Dönem mezunlarını Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle uğurladı. Törene 63 yaşında hukukçu olan Hikmet Topçuoğlu damgasısnı vurdu. Eşi ile mezuniyet törenine katılan Topçuoğlu, eğitim ve öğrenimin yaşı olmaz

63 Yaşında Hukuk Fakültesi Bitirip Avukat Oldu…

108 Hukukçu Çukurova Hukuk’tan Mezun Oldu.

 

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Hukuk Fakültesi 7. Dönem mezunlarını Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle uğurladı. Törene 63 yaşında hukukçu olan Hikmet Topçuoğlu damgasısnı vurdu. Eşi ile mezuniyet törenine katılan Topçuoğlu, eğitim ve öğrenimin yaşı olmaz mesajını verdi.

 

Saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden törene Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Fatih Bilgili, Baro Başkanı Av. Veli Küçük, akademisyenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.

 

Prof. Dr. Bilgili: “Kuruluşumuzdan Bugüne 689 Öğrencimizi Mezun Ettik.”

Açılış konuşmasını yapan Dekan Prof. Dr. Fatih Bilgili, kısa bir süre içinde lisans ve lisansüstü öğrencileriyle sayısını 1200’lere çıkaran Çukurova Hukuk Fakültesi’nin, bölgemizin en kaliteli eğitimini vermek için bütün öğretim kadrosuyla yoğun bir mesai içinde olduğunu söyledi. Yeni bir fakülte olmasına rağmen hedefine emin adımlarla ilerleyen ÇÜ Hukuk Fakültesi’nin daha iyi bir şekilde eğitim vermesini sağlamak için Rektörlükçe başlatılan yeni fakülte binası inşaatının tamamlandığını hatırlatan Prof. Dr. Bilgili, “Fakültemiz yeni eğitim döneminde eğitimine yeni binasında devam edebilecek duruma gelmiştir. Fakülte binası 200 kişilik 4 adet amfi, modern sınıflar, kütüphane, okuma salonu, konferans salonu ve kurgusal duruşma salonu ile donatılmıştır. Fakülte binasının ve iç donanımının çok kısa bir süre içerisinde tamamlanmasında desteğini bizlerden esirgemeyen ve destek olacağını her fırsatta dile getiren Sayın Rektörümüze burada huzurlarınızda içten teşekkürlerimizi ifade etmek istiyorum.” dedi.

Fakültede eğitim öğretim gören toplam 1012 ’ye varan Lisans öğrencilerinden 108′ini mezun etmenin heyecanını yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Bilgili, 2007 yılında kurulan ve 7. Dönem mezunlarını veren Çukurova Hukuk Fakültesi’nin mezun sayısının ise 689’ a ulaştığını söyledi.

 

Prof. Dr. Tükel:“ Adalet Mutluluğun, Huzurunda Temeli.”

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel ise Çukurova Üniversitesi hakkında bilgi vererek, 18 fakülte 4 yüksekokul 12 meslek yüksekokulu 4 enstitü 1 devlet konservatuvarı ve 36 araştırma uygulama merkezi ile dünya üniversiteleri arasında ilk binde, Türkiye’deki üniversiteler arasında ise ilk 15 araştırma üniversitesi arasında yer aldığını söyledi. Çukurova Üniversitesi’nin 21. Yüzyılın beklentilerine cevap verecek mezunlarını yetiştirmenin arayışı ve bilinci içerisinde olduğuna vurgu yapan Prof. Dr. Tükel, “Hukuk Fakültemizde bu anlayışla değerli öğretim üyelerimizin çabalarıyla öğrencilerimizi alanlarında aranan başarılı hukukçular olarak yetiştirme gayretini göstermişlerdir. Adalet mülkün temeli… Adalet mutluluğun, huzurunda temeli. İnsan önce kendi içinde huzurlu ve mutlu olmalı ve ülkesini mutlu kılmalı. Bununda temeli önce içinizdeki adaletin inanılması yaşanılması ve uygulanmasıdır. Sizler hukuk adamı olarak her konuda adil olmak zorundasınız. İyi ahlaklı olmak zorundasınız. İyi ahlak zaten içerisinde her türlü güzelliği özelliği adaleti barındıran bir şey. Bundan sonraki meslek hayatınızda başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından sırasıyla dereceye giren öğrencilere plaket ve diplomaları takdim edildi. Fakülte üçüncüsü Bilge Kaan Güler’e ve İkincisi Pınar Ay’a diploma ve plaketini protokol üyeleri verirken, fakülte birincisi Sezer Akçam’a ise plaket ve diplomasını Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seyhan Tükel verdi. Fakülte birincisi Sezer Akçam öğrenciler adına konuşma yapmasının ardından yaş kütüğüne plaketini çaktı. Fakülte öğretim elemanlarından okutman Şener Durmaz’a katkılarından dolayı Dekan Prof. Dr. Fatih Bilgili tarafından plaket takdim edildi.

 

63 Yaşında Avukat Oldu.

63 yaşında olmasına rağmen eğitim ve öğretimden vazgeçmeyen Hikmet Topçuoğlu da diplomasını alan öğrenciler içerisindeydi. Topçuoğlu, 4 yıllık lisans eğitimini tamamlayarak eşi ile birlikte katıldığı diploma töreninde en çok alkış alan öğrenciler arasında yer aldı.

Öğrenciler diplomalarını bölüm öğretim elemanlarından alarak meslek andını okuyarak keplerini havaya fırlattı.

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler