8. Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumu Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Yapıldı

8. Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumu Çukurova Üniversitesi Ev Sahipliğinde Yapıldı

8. Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumu Çukurova Üniversitesi ev sahipliğinde Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan sempozyumun açılışına Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlter Ünlükaplan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Sevim, Tarih Eğitimcileri Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Safran, Sempozyum Koordinatörü Doç. Dr. Neval Akça Berk, akademisyenler, araştırmacılar, öğretmen ve öğretmen adayları ile öğrenciler katıldı.

Tarih Eğitimi, Eğitim Tarihi, Tarih Yazımı ve Tarihçilik Konuşuldu

Sempozyumun açılış konuşmasını Sempozyum Koordinatörü Doç. Dr. Neval Akça Berk yaparken sempozyumda tarih eğitimi, eğitim tarihi, tarih yazımı ve tarihçilik konu başlıkları altında bilimsel çalışmalar yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal Sevim ise bin 642 kurum, 500 bine yakın öğrenci ve 25 bin civarında öğretmenle birlikte tüm hazırlıklarını tamamlayarak ilk zili beklediklerini söyledi. Tarih ve sosyal bilgiler öğretmenlerinin bu sempozyuma katılımlarından memnuniyet duyduklarını ifade eden Sevim, sempozyum kuruluna teşekkür etti.

Tarih Eğitimcileri Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Safran ise tarihin önemine dikkat çekerek tarihin insanların bireysel ve fikri kimliğinin oluşmasında yapı taşı olduğunu söyledi.

“Tarih Ülkemizin Vizyonunun Oluşturulmasında Yol Haritası”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel ise şanlı tarihimizin öğretilmesinin gelecek nesillerin karşılaşacakları zor durumlara karşı çözüm yolları bulmalarında ve ülkemizin vizyonunun oluşturulmasında yol haritası niteliğinde olduğuna dikkat çekerek, “Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk çocuğu, ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır” sözünde vurguladığı gibi siz değerli akademisyenlerin tarih ve tarih eğitimine yönelik çalışmaları gelecek kuşaklara ışık tutacaktır. 8.Uluslararası Tarih Eğitimi Sempozyumunun bilimsel programına destek veren tüm katılımcılara ve etkinlikte görev alan akademisyenlerimize teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından Tarih Eğitimcileri Birliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Safran tarafından, katkı ve katılımlarından dolayı Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel’e teşekkür belgesi takdim edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler