ABD'de şoke eden gelişme! Resmen duyurdu, son çare..

ABD'de şoke eden gelişme! Resmen duyurdu, son çare..

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı son dakika alınan bilgiye göre 10 bini geçti. ABD ölüm sayılarının korkunç rakamlara ulaşması ile birlikte New York şehrinde, salgından ölenlerin parklara gömülmesi tartışması..

ABD'de şoke eden gelişme! Resmen duyurdu, son çare..

ABD'de yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yaşamını yitirenlerin sayısı son dakika alınan bilgiye göre 10 bini geçti. ABD ölüm sayılarının korkunç rakamlara ulaşması ile birlikte New York şehrinde, salgından ölenlerin parklara gömülmesi tartışmaya açıldı.

New York Meclisi Sağlık Komisyonu Başkanı Mark Levine, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, salgında hayatını kaybedenlerin her gün artmasından dolayı cenazelerin geçici olarak parklara gömülebileceğini belirtti.

Levine, New York'ta salgının sağlık sistemi ile morgların ve cenaze evlerinin sınırlarını zorladığını belirterek, “11 Eylül’e eşdeğer bir durumla uğraşıyoruz. Hastane morgları, cenaze evleri, mezarlıklar da öyle. Daha fazla kaynağa ihtiyacımız var.” ifadelerini kullandı. 

Son dakika - New York'ta bugün çekilen korkunç görüntülerSon dakika - New York'ta bugün çekilen korkunç görüntüler

Normal bir hastane morgunun ortalama 15 ceset tutabildiğini ve halihazırda bütün morgların dolu olduğunu belirten Levine, hastanelere her biri 100 cenazelik, 80 soğutucu kamyon gönderildiğini kaydetti. 

Levine, Kovid-19’dan dolayı sadece hastanede değil evlerinde de hayatını kaybedenlerin bulunduğuna dikkati çekerek “Aileler, cenaze evleri ve mezarlıklar, artan cenazelerin defniyle artık başa çıkamıyor.” açıklamasında bulundu.

"NEW YORK PARKLARI MEZARLIK OLARAK KULLANILACAK"

Can kaybının her gün arttığını vurgulayan Levine, şöyle devam etti:

“Yakında Manhattan ve Brooklyn’deki soğutucu kamyonlar da dolacak. Sonra? Bundan dolayı yakında ‘geçici definlere' başlayacağız. Bunda muhtemelen, New York parkları mezarlık olarak kullanılacak (evet doğru okudunuz). Hendekler bir mezara 10 tabut konulacak şekilde kazılacak. Bu onurlu, düzenli ve geçici bir şekilde yapılacak ama New Yorklular için yine de zor olacak.”  

Son dakika - New York'ta bugün çekilen korkunç görüntülerSon dakika - New York'ta bugün çekilen korkunç görüntüler

Amaçlarının, İtalya’daki gibi askerlerin kilise ve sokaklardan cenaze toplanmak zorunda kaldığı görüntülerden kaçınmak olduğunu belirten Levine, “Bu krizde yaşamı kurtarmaktan daha önemli bir şey yok. Ancak ölülerimizi halletmemiz için daha fazla kaynağa ihtiyaç duyduğumuz korkunç gerçeği ile de yüzleşmemiz gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER 7

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler