Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde "Türkkan" tartışması

Adana Büyükşehir Belediye Meclisinde "Türkkan" tartışması

- MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ: "Lütfü Türkkan’a yazıklar olsun, Türkkan’ı kınıyorum, milletvekilliğinden derhal istifa etmelidir"

aw461506-01.jpg

- İyi Parti'li Recai Mercimek:

- "Şehitlere yapılan bir suçun yanında olamayız. Bu konuda gereken yapılmıştır. Şehitler başımızın tacıdır"

- İyi Parti Genel Başkanı Akşener'in, Bingöl'de esnafı ziyaret ettiği sırada şehit yakını Tahir Gümren'e küfreden ve daha sonra grup başkanvekilliği görevinden istifa eden Lütfi Türkkan ile ilgili tartışma Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’ne de sıçradı. MHP’li Cemal Demirdağ, Türkkan’ı kınarken, İyi Parti’li Recai Mercimek ise ”Şehitler başımızın tacıdır, gereken yapılmıştır” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi, Meclis 1. Başkanvekili ve Aladağ Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, katipler Firdevs Cingözler ve Zafer Koç’un divanda yerini almasıyla başladı.

Gündem dışı söz alan MHP Grup Başkanvekili Cemal Demirdağ, şehitlere minnet borcu bulunduğunu belirterek, ”Lütfü Türkkan’a yazıklar olsun, Türkkan’ı kınıyorum, milletvekilliğinden derhal istifa etmelidir” dedi.

İyi Parti Grup Başkanvekili Recai Mercimek de Demirdağ’a cevap verdi. Mercimek, Türkkan olayında gerekenin yapıldığını ifade ederek, ”Şehitlere yapılan bir suçun yanında olamayız. Bu konuda gereken yapılmıştır. Şehitler başımızın tacıdır” diye cevap verdi.

Toplam 48 maddeden oluşan meclis gündeminin birinci maddesi komisyonlara oy birliği ile havale edildi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclis çalışmalarına yarın saat 14.00’te devam edecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler