Adana Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi Erasmus+ projesine ortak oldu.

Adana Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi Erasmus+ projesine ortak oldu.
MATH Mountains of Absolutely Terrifying Height isimli Ka2 projesi bir matematik projesidir.

 Adana Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi Erasmus+ projesine ortak oldu.

MATH Mountains of Absolutely Terrifying Height isimli Ka2 projesi bir matematik projesidir.

Almanya Paderborn üniversitesi tarafından koordine edilen bu projenin temel amacı öğrencilerin matematik dersinin zor olmadığını ve basit matematik işlemlerinin oyun oynayarak daha kolay ve zevkli hale getirilebileceğini göstermektir.

Proje 1 Eylül 2017 tarihinde başlamıştır. İlk toplantı 21-22 Aralık tarihinde Almanya da Paderborn Üniversitesinde  Prof.Dr.Marc Beutner başkanlığında  yapılmıştır. İkinci toplantı ise 14-16 Mayıs 2018 tarhinde Bulgaristan ın Berkovitsa kasabasında gerçekleştirilmiştir.

Adana Çukurova güzel sanatlar lisesi matematik öğretmeni Ayşin LACİN DURĞUN proje hakkında şu bilgileri verdi; matematik aslında çok zevkli bir ders, fakat öğrencilerin birçoğunun korkuyla yaklaştığı, önyargılı olduğu bu derste başarılı olmadıkları da bir gerçek. Bu proje de tam olarak; oyun temelli bir yaklaşımla öğrencilerin bu korkuyu yenmelerine yardımcı olmaya yöneliktir. İnternet ve Bilgisayar çağında yaşıyoruz ve öğrenciler sürekli bilgisayar oyunu oynamaktalar. Bu teknolojiyi öğrencilerin faydalanabileceği hale getirmek gerçekten çok önemli. Bir matematik oyunu sayesinde öğrencilerin matematik korkusunu yenebilmeleri gerçekten de çok güzel olurdu. Oyun Almanya/Köln de Geleninse Knowledge şirketinin cio su Rasmus Pechuel ve ekibi tarafından geliştiriliyor. Bu proje bunu sağlayabilecek mi hep birlikte yaşayıp göreceğiz. Bence çok mantıklı ve projemizin oyunu şu anda tasarım aşamasında, sonuçları hepinizle paylaşacağız. Türkiye’den bizim okulun bu projeye dahil olması gerçekten de çok gurur verici. Gelişmeleri ve proje detaylarını  http://eduproject.eu/math sitesinden takip edebilirsiniz.

Matematik (MATH) projesi, uluslararası konsorsiyumun bir parçası olan AB Hayatboyu Öğrenme Programının 2. Anahtar Eyleminin projesidir. MATH projesinin dört farklı ülkeden beş ortağı vardır.Bunlar: Almanya, Bulgaristan, İspanya ve Türkiye’dir. Proje süresi 24 ay olup, proje dili İngilizce'dir.

 

Projemizin adı,
Matematik-Yüksek Ve Korkutucu Sarp Dağlar,

işte bu isim öğrencilerin matematiğe karşı korku ve önyargısını ifade ediyor.

Birçok okulda matematiğin öğretilme yöntemi, öğrencilerin basit matematiksel becerileri bile kelimenin tam anlamıyla sarp dağlar gibi görmesine neden olmaktadır. Onların bu korkusu, matematik dağlarının zorluklarıyla mücadele edebilmelerini engellemektedir. Geleneksel öğrenim yöntemlerini kullanarak öğrencileri bu dağlarla yüzleşmek zorunda bırakmak, durumu daha da karmaşık hale getirmektedir.Ve bu durum birçok matematik öğrenicisinin zihnindeki korkuyu arttırıp, ilgisini azaltmaktadır.

Bu yüzden yenilikçi ve ilgi çeken bir yaklaşıma ihtiyaç vardır.

 

Ciddi Oyun:

  • Rekabetçi: Dağcıların Düellosu
  • İki oyuncu birbirlerine karşı yarışır.
  • Dağa tırmanmak için matematik problemlerini çözerler.
  • Farklı zorluk seviyeleri vardır.
  • Zirveye kim daha çabuk tırmanacak?
  • APP (uygulama)çözümü
  • Projemizin adı,
     

Hedef kitle:

  • Genel okullardaki ve meslek okullarındaki öğretmenler ve öğrenciler
  • Özellikle matematik ve iş hesaplamasında STEM konularına odaklananlar
  • Yüksek Öğretime Entegrasyon (Entegrasyon: Bir araya gelerek    birleşme,  bütünleşme)

 

Matematik-Yüksek Ve Korkutucu Sarp Dağlar,

  • işte bu isim öğrencilerin matematiğe karşı korku ve önyargısını ifade ediyor.
  • Birçok okulda matematiğin öğretilme yöntemi, öğrencilerin basit matematiksel becerileri bile kelimenin tam anlamıyla sarp dağlar gibi görmesine neden olmaktadır. Onların bu korkusu, matematik dağlarının zorluklarıyla mücadele edebilmelerini engellemektedir. Geleneksel öğrenim yöntemlerini kullanarak öğrencileri bu dağlarla yüzleşmek zorunda bırakmak, durumu daha da karmaşık hale getirmektedir.Ve bu durum birçok matematik öğrenicisinin zihnindeki korkuyu arttırıp, ilgisini azaltmaktadır.
  • Bu yüzden yenilikçi ve ilgi çeken bir yaklaşıma ihtiyaç vardır.

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.