Adana ESOB Başkanı Göger: "Adana’da yolcu taşıma ücreti birçok ilden ucuz.."

Adana ESOB Başkanı Göger: "Adana’da yolcu taşıma ücreti birçok ilden ucuz.."

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, pandemi ve artan girdi maliyetlerinin toplu taşıma esnafını darboğaza sürüklediğini söyledi.

Toplu taşıma esnafı dertli

Gelir gideri karşılamıyor

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger, pandemi ve artan girdi maliyetlerinin toplu taşıma esnafını darboğaza sürüklediğini söyledi. Adana’da; İstanbul, İzmir, Antalya gibi büyükşehirler başta olmak üzere bir çok şehirden daha ucuza yolcu taşındığını belirten Başkan Niyazi Göger, Büyükşehir Belediyesi’nin yolcu taşıma ücretlerinde fiyat güncellemesi yapmasının zaruri olduğunu kaydetti. Başkan Göger, belediye ile toplu taşıma esnafının yolcu taşıma ücretlerindeki fiyat farkının da kaldırılması gerektiğini dile getirdi.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger, Türkiye’de ekonomik ve sosyal hayatı olumsuz etkileyen pandemiden en fazla zarar gören kesimlerden birisinin de toplu taşıma esnafı olduğunu dile getirdi.

Tüm bu olumsuz tablonun üzerine, girdi maliyetleri, yedek parça ve yakıt fiyatlarındaki artışın tuz biber ektiğine işaret eden Başkan Niyazi Göger, “Sabah kontağını borçla çeviren toplu taşıma esnafı, akşam kontağı borçla kapatıyor. Adana Büyükşehir Belediyesi bu duruma daha fazla seyirci kalmamalıdır. Aksi halde Adana’da toplu ulaşımda çok ciddi sorunlarla karşı karşıya kalabiliriz” dedi.

Türkiye’nin diğer illeriyle kıyaslandığında en ucuz yolcu taşımacılığı yapan illerden birisinin Adana olduğunun altını çizen Başkan Niyazi Göger, “İstanbul, İzmir, Antalya gibi büyükşehirler başta olmak üzere bir çok şehirde yolcu ücretleri Adana’nın üzerinde. 2019 yılında zam alan Ankara’yla bile aramızda 10 kuruşluk bir fark mevcut.

Toplu taşıma esnafımızın Adana Büyükşehir Belediyesi’nden beklentisi, büyükşehir belediye otobüsleri, özel halk otobüsleri ve dolmuşlarda yolcu taşıma ücretlerini günün şartlarına uygun olarak yeniden güncellemesidir” diye konuştu.

“Fiyat Farkı Giderilmeli”

Toplu taşıma hizmeti veren Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı fiyat farkı nedeniyle toplu taşıma esnafıyla haksız rekabet ettiğine, bunun da esnaf için ciddi sorun oluşturduğuna işaret eden Başkan Niyazi Göger, “Türkiye’nin neresine giderseniz gidin belediye, toplu taşıma esnafından daha ucuza yolcu taşımaz. Adana’da bu durum tam tersi. Zarar etmesine rağmen, toplu taşıma esnafından daha ucuza yolcu taşıyan Büyükşehir Belediyesi bu ısrarından vazgeçmeli, belediye otobüsleri ile toplu taşıma esnafı arasındaki fiyat farkı ortadan kaldırılmalıdır. Esnafımızın muzdarip olduğu bir başka konu ise güzergah meselesi. Şehrimiz; doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine her gün genişliyor. Buna karşın 10 yıldır aynı güzergahlarda hizmet vermeye devam ediyoruz. Bu da kent içinde sıkışma yaşanmasına sebep oluyor. Yeni yerleşim yerlerine açılacak güzergahlar, Adana’da ulaşımın geleceğini konuştuğumuz şu günlerde hem kent içerisindeki sıkışmaya son verecek hem de toplu taşıma esnafımızın daha fazla Adanalıya hizmet sunmasına olanak tanıyacaktır” ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler