Adana ESOB Başkanı Sözütek'ten sürücülere sıcak uyarısı

Adana ESOB Başkanı Sözütek'ten sürücülere sıcak uyarısı

Adana ESOB Başkanı Sözütek: "Aracınızın yaz bakımını mutlaka yaptırın"

Adana ESOB Başkanı Sözütek'ten sürücülere sıcak uyarısı

Adana ESOB Başkanı Sözütek:

"Aracınızın yaz bakımını mutlaka yaptırın"

"Aşırı sıcakta trafiğe çıkmaktan kaçının"

"Erimiş asfaltta hız ve ani fren yapmayın"

Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek, hava sıcaklığının artması nedeniyle şehir içi ve şehirler arası yollarda araç kullanan sürücüleri uyardı. Başkan Sözütek, hava sıcaklığının en fazla hissedildiği saatlerde zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmamasını önerdi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Minibüsçüler Odası Başkanı Nihat Sözütek, kışlık donanım ve ilaveleri bulunan araç sahipleri için araçlarını sıcak havalara hazırlamalarının zamanının geldiğini hatırlattı.

Havaların ısınmaya başladığı Haziran ayından itibaren trafik kazalarında artış yaşandığına işaret eden Birlik Başkanı Nihat Sözütek, "Yapılan araştırmalara göre, trafik kazalarının büyük çoğunluğu açık hava şartlarında meydana geliyor. Özellikle yaz aylarında yükselen nem oranı ve aşırı sıcaklar kişinin fizyolojik ve psikolojik yapısını olumsuz yönde etkiliyor. Sürücülerde sinir, strese bağlı olarak yaşanan dikkat dağınıklığı ve refleks zayıflığı sonucunda trafik kazalarında artış yaşanıyor. Bu nedenle sürücülerimiz, bir kazaya sebebiyet vermemek için zorunlu haller dışında 11.00 ile 16.00 saatleri arasında trafiğe çıkmaktan kaçınmalıdır" dedi.

"HIZ VE ANİ FRENDEN KAÇININ"

Başkan Sözütek, sıcakların etkisiyle eriyen asfaltta araç kullanan sürücüleri de dikkatli olmaları konusunda uyardı. Erimiş asfaltın kış aylarındaki buzlanma kadar tehlikeli olduğunu belirten Başkan Sözütek, bu nedenle sürücülerden aşırı hız ve ani fren yapmaktan kaçınmalarını istedi. Başkan Sözütek, “Yolculuk öncesi, araç bakımı mutlak yapılmalı, sıcak hava nedeniyle lastiklerde oluşacak basınç değişikliği mutlaka kontrol edilmeli, kabak lastiklerle yola çıkılmamalıdır. Sürücü, aracını teknik özelliklerine, yol, görüş ve trafik durumuna göre ayarlamalı, trafik kurallarına uymaya azami özen göstermeli, aşırız hız ve hatalı sollama yapmamalıdır" diye konuştu.

Başkan Sözütek, aşırı sıcaktan en çok etkilenen kesimin ise toplu taşımacı esnafının olduğunu dile getirdi. Kamu hizmeti yapan toplu taşıma esnafının aşırı sıcağı bahane ederek trafiğe çıkmama gibi bir lüksünün olmadığına vurgu yapan Birlik Başkanı Sözütek, toplu taşıma aracı kullanan sürücülerden yaz aylarında her zamankinden daha dikkatli ve soğukkanlı hareket etmelerini istedi.

"ÖĞLEN SAATLERİNDE TRAFİĞE ÇIKMAYIN"

Uzun yola çıkacak özel araç sahiplerinden, mümkün olduğu kadar havanın serin olduğu sabah ve akşam saatlerinde hareket etmelerini isteyen Başkan Sözütek, "Ayrıca uykusuz, yorgun, alkollü ve uyuşturucu etkisi yapacak ilaç kullanarak trafiğe çıkılmamalı. Aracı kullanacaklar, açık renkli, hafif pamuklu giysiler giymeli, sağlık durumuna göre aşırı yemek yememeli, yağlı yiyeceklerden uzak durmalı, sıvı kaybını önlemek için de gerektiğinde bol su içmelidir. Donanımlı araçlarda, klimalar mutlak açılmalı, klimasız araçlarda ise camlar açık tutulmalıdır. Uzun yolda kaliteli ve güneş ışığını iyi filtre edebilen güneş gözlükleri kullanılmalı, sık sık mola vererek, hem kendimizi hem de araçlarımızı dinlendirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler