Adana İmam Hatip Lisesi Mezunları Hasret Giderdi.

Adana İmam Hatip Lisesi Mezunları Hasret Giderdi.

Adana İmam Hatip Lisesi Mezunları, Geleneksel Buluşmalarında Hasret Giderdi. Adana'da Geleneksel Hale Getirilen İmam Hatip Mezunları Pilav Günü Eski ve Yeni...

Adana İmam Hatip Lisesi Mezunları, Geleneksel Buluşmalarında Hasret Giderdi. Adana'da Geleneksel Hale Getirilen İmam Hatip Mezunları Pilav Günü Eski ve Yeni Mezunları Bir Araya Getirdi.

Adana İmam Hatip Lisesi mezunları, geleneksel buluşmalarında hasret giderdi. Adana'da geleneksel hale getirilen İmam Hatip Mezunları Pilav Günü eski ve yeni mezunları bir araya getirdi.

Buluşmada 60 yıllık mezunlar ile 1 yıl önce mezun olanlar hasret giderdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Hacı Musa Ömeroğlu, Adana İl Milli Eğitim Müdürü A.Gaffur Büyükfırat, İl Müftüsü İsmail Canbolat, Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci, Akdeniz Yörük Türkmen Federasyonu Genel Başkanı İsmail Demirdüzen, AK Parti Çankaya İlçe Başkanı Aladdin Varol gibi isimlerin de hazır bulunduğu etkinlik, İstiklal Marşı'nın ardından Kur'an'ı Kerim okunmasıyla devam etti.

Okul Aile Birliği Başkanı Veyis Şahin'in kısa bir selamlama konuşmasının ardından Tayland'dan Türkiye'ye gelen ve Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde okuyan Abdulevvel Cd kürsüye çağrıldı. Türkiye'de İmam Hatip Lisesi'nde okuduğunu, şu an ilahiyat Fakültesi'nde eğitim ve öğrenimini sürdürdüğünü anımsatan Abdülevvel Cd, "Maddi ve manevi değerlenin çeliştiği bir dünya var. Bunların dengesini sadece İslam kurar. İmam Hatip Lisesi ve İlahiyat Fakültesi tercihimdeki en önemli etkenlerden biride bu oldu" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdül Gaffur Büyükfırat da, İmam Hatip Lisesi bahçesini ikiye bölen duvarı yıkacaklarını belirterek, "Sizlerin talebi üzerine okulun bahçesi tıpkı eski günlerdeki gibi olacak." diye konuştu.

OKUL MÜJDESİ

Büyükfırat, Adana'ya yeni bir İmam Hatip okulu yapılacağı müjdesini de verdi. Hayırsever işadamı Mehmet Polat tarafından Yüreğir ilçesinde 28 derslikli bir okul yaptırılacağını kaydeden Büyükfırat, İmam Hatip kökenli olmanın önemine de dikkat çekti. Büyükfırat, "Herkesin bir ailesi var ama sizin iki aileniz var." dedi.

Adana İmam Hatip Lisesi Müdürü Muhammet Karaduran ise gönül dostlarının birlik, beraberliğinin sağlanmasının ve hatıraları canlandırmanın kendilerini mutlu ettiğini belirterek, "Kurumumuz her zaman ülkemizin, milletimizin hizmetinde olmuş, vatanına, milletine bağlı nice nesiller yetiştirmiştir. Şimdi de vatan sevdalısı bir nesil yetiştirmeye devam ediyor. Bu okullar milletin okullarıdır. Halkımız bu okulları ekmeğinden, işinden, dişinden, tırnağından artırıp hayata geçirmiş, hayat bulmasına omuz vermiştir" diye konuştu.

Halkın her zaman bu okullara sahip çıktığını ve çıkmaya da devam edeceğini belirten Karaduran, "Milletle özdeşleşmiş okulların emanetçileri olarak bugün bayrağı devraldık. Daha ileriye gitmek hedefimizdir. Zirvelerin bitmeyeceğinin farkındayız." şeklinde konuştu.

Sarıçam Belediye Başkanı Ahmet Zenbilci de İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra tam 16 yıl devlet memurluğu yaptığını, daha sonra da siyasete girdiğini hatırlatarak, "Millet bize önce Sofulu beldesi, sonra da yeni kurulan Sarıçam ilçesi Belediye Başkanlığı'nı armağan etti. Ben bir imam Hatip Mezunu olarak siyasete girmişsem benim haksızlık yapma hakkım olamaz. Siyaset gömleği üzerimizde beyez bir kefen gibidir. Bir gün haksızlık yaparsam, nefsime yenilirsem, yakama yapışılmazsa hakkımı helal etmem. Ben sadece Ahmet Zenbilci değilim. Ben bir imam Hatip mezunuyum ve haksızlık yapmak gibi hakkım olamaz." diye konuştu.

KADINI CEMİYETTEN AYIRMAYIN

Milli Eğitim Bakanlığı Başmüfettişi Hacı Musa Ömeroğlu ise etkinliğe gelen bayan sayısının az olmasını eliştirdi. Ömeroğlu, "Kadını cemiyetten niye ayırıyoruz. Bunun vebali çok büyüktür. Peygamber efendimiz düğünlere eşiyle birlikte gidermiş. Kadını cemiyetten ayırmak din mi?. Yok böyle bir şey. Hz. Ömer döneminde kadın zabıtalar vardı" dedi.

Müslümanların giyim kuşamlarına ve temizliğe dikkat etmesi gerektiğini kaydeden Ömeroğlu, "Peygamber efendimizin yanından ayırmadığı ayna, tarak ve güzel koku değil miydi?. Peki nedir bu süklüm püklüm, dağınık, pecmurdelik. Adam namaz için camiye giriyor ama pis kokuyorsa olur mu? Aksırıyor, tıksırıyorsa olur mu? Birileri Elif'i bilmeyenin peşine düşmüş ve onların yaka cebine aklını koymuş. Aklı olmayanın sorumluluğu yoktur. Aklınız varsa neden düşünmezsiniz?" diye konuştu.

Ömeroğlu, "Hacca gitmek için kuyruğa girerler, sonra hacca gidecekler listesine girmek için torpil isterler. Hoca konuşurken kimi kendini yerden yere atar. Sonra namustan söz ederler. Peki bu namus mu? Namus sadece cinsellik değildir. Namuslu olmak önce işinde namusu gerektirir." ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler