Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Gaziler Günü kutlandı

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Gaziler Günü kutlandı

- Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

adanada-gaziler-gunu-1.jpg

ADANA(AA)

Adana'nın Kozan ilçesinde, Hükümet Konağı'nın bahçesinde düzenlenen törende Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okunan törene, Kaymakam Bahattin Alp Arslanköylü, Belediye Başkanı Kazım Özgan, Kozan Gazi ve Şehit Aileleri Derneği Başkanı Sümmani Göztaş, siyasi partilerin temsilcileri, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Aladağ ilçesinde de Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılmasıyla başlayan törende saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

Kaymakam Emre Cebeci ve Belediye Başkanı Mustafa Akgedik, törene katılan gazilerin gününü kutladı.

- Mersin

Mersin'in Tarsus ilçesinde de 19 Eylül Gaziler Günü, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törenle kutlandı.

Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Polat ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Rasim Yuvarlakoğlu, meydandaki Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Programda gaziler ve öğrenciler şiir okudu.

Silifke ilçesinde de Anıt Meydanı'na çelenk bırakılan törene Kaymakam Abdullah Aslaner, Belediye Başkanı Sadık Altunok, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Mut ilçesinde Gaziler Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Kaymakam Batuhan Bingöl, Belediye Başkanı Volkan Şeker, gaziler ve vatandaşlar, törenin ardından ilçe mezarlığındaki şehitliği ziyaret etti.

Gülnar ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü, Hükümet Konağı önündeki törenle kutlandı.

adanada-gaziler-gunu-2.jpg

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Gaziler Günü kutlandı

- Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla tören düzenlendi.
AdanaAtatürk Parkı'ndaki törende Vali Süleyman Elban, 6. Kolordu ve Müşterek Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Nihat Ergün, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Türkiye Muharip Gaziler Derneği AdanaŞube Başkanı Coşkun Adaber, Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.
Türkiye Muharip Gaziler Derneği AdanaŞube Başkanı Adaber, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnetle andığını belirterek, "19 Eylül Gaziler Günü, bedeli canla ve kanla ödenmiş bu toprakların vatan olması ve devletimizin bekası uğrunda canlarını adayanların gurur ve şerefle hatırlandığı anıldığı gündür." dedi.
Törene İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

- Mersin

Mersin'de de 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Cumhuriyet Alanı'nda tören düzenlendi.
Vali Ali Hamza Pehlivan, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği Mersin Şubesi Başkan Yardımcısı Kemal Gülbeyaz'ın Atatürk Anıtı'na çelenk koyduğu programda, saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.
Cumhuriyet Başsavcısı Tolgahan Öztoprak, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Oğuz Bavbek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Necip Çarıkcıoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile gaziler de törende yer aldı.

- Hatay

Hatay Cumhuriyet Meydanı'ndaki programda, Vali Rahmi Doğan, Garnizon Komutan Vekili Piyade Albay Tarık Çetin ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Fedai Yücedal, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Türkiye Muharip Gaziler Derneği Hatay Şube Başkanı Mehmet Ramiz Bakır konuşma yaptı.
Vali Doğan, törenin ardından gaziler ve yakınlarıyla sohbet etti.


- Osmaniye

Osmaniye'deki tören Devlet Bahçeli Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı.
Anıt şeref defterini imzalayan Vali Erdinç Yılmaz, "Kahraman gazilerimiz, biliyoruz ki omuzunuzda gururla taşıdığınız şanlı madalyalar, şu an basmakta olduğumuz bu toprak, her bir karışı uğruna verdiğiniz kahramanlığın sembolleridir." ifadesini kullandı.
Törene Belediye Başkanı Kadir Kara, AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Garnizon Komutanı Topçu Albay Hakan Kocabaş, gaziler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler