Adana Petrol Ofisi İlkokulu’nda Ata’ya Özlem Dolu Anma

Adana Petrol Ofisi İlkokulu’nda Ata’ya Özlem Dolu Anma

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’nde Ulu Önder’in en sevdiği yöresel oyun zeybek gösterisi yapan öğrenciler büyük alkış topladı.

adana-petrol-ofisi-ilkokulu-1.jpg

Ata’ya Özlem Dolu Anma

Adana Petrol Ofisi İlkokulu’nda Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 83. yıl dönümü anısına düzenlenen törende, Ulu Önder, saygı, sevgi ve özlemle anıldı.

Çiçeklerle Donatıldı

3- B Sınıf öğretmeni Emine Gülden tarafından hazırlanan ve sunuculuğunu öğrencilerden Azad Başaran’nın yaptığı 10 Kasım programı çerçevesinde öğrenciler ve öğretmenler okul bahçesinde toplandılar. Törende önce minik öğrenciler Atatürk büstüne rengârenk çiçekler sundular. Saatler 09.05'i gösterdiğinde Ata'mızın manevi huzurunda saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu. Daha sonra 1-G Sınıf Öğretmeni Gönül Adalı günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı. Etkinlikte 3-B sınıfı öğrencisi Kaan Kaya, 3-B sınıfı öğrencisi Derin Eda Yaptı ve 3-B sınıfı Tuana Saçan okudukları ‘Atatürk’ temalı şiir dinletisi gerçekleştirdiler. 3-B Sınıf Öğretmeni Emine Gülden ise ‘Ata’ya Sesleniş’ adlı sunumu yaptı.

Yüreğimizde Yaşıyor

Adana Petrol Ofisi İlkokulu öğrencileri tarafından hazırlanan gösteride ‘Atam İzindeyiz’ pankartı açıldı. Miniklerin çiçekler eşliliğinde yaptığı gösteri büyük alkış aldı. Etkinlikte Atatürk’ün yaşamı canlandırılırken, günün anlam ve önemine uygun eserler söylenmesiyle duygusal anlar yaşandı. 2-B sınıf öğretmeni Birsen Tuna Şenel’in yönetim koroda ise öğrenciler "Atatürk Ölmedi Yüreğimde Yaşıyor” adlı şarkıya seslendirdiler. İzleyicilerde koraya eşlik ederek, hep bir ağızdan Ata’ya olan özlem ve sevgi dile getirildiler.

Büyük Alkış Aldı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 83'üncü ölüm yıldönümünde, Adana Petrol Ofisi İlkokulu 3-B ve 3 -F sınıfı öğrencileri Atatürk’ün çok sevdiği ve kendisinin de oynadığı zeybek oyununu sergilediler. 3-F Sınıfı Öğretmeni İskender Uğur’un katkı verdiği organizasyonda miniklerin üzerlerinde Mustafa Kemal Atatürk imzalı ve fotoğraflı sweatshirt giyerek zeybek oynamaları katılımcılardan büyük alkış aldı. İzleyicilerin alkışları arasında öğrencilerin hazırladıkları oratoryo ile program sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler