Adana'da 576 sürücünün ehliyetine el konuldu  

Adana'da 576 sürücünün ehliyetine el konuldu  

- Adana'da Ekim ayında yapılan denetlemelerde 576 sürücünün ehliyetine el konuldu.  

Adana'da 576 sürücünün ehliyetine el konuldu  

 ADANA (İHA) - Adana'da Ekim ayında yapılan denetlemelerde 576 sürücünün ehliyetine el konuldu.  

Adana Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, trafik güvenliğinin arttırılması ve korunması için İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığına bağlı trafik ekipleri tarafından 2018 yılı Ekim ayı içerisinde toplam 256 bin 412 araç kontrol edildi. Kusurlarından dolayı 2 bin 611 araç trafikten men edildi, 576 sürücünün ehliyetine el konuldu.

Trafik kurallarına uyulmaması nedeniyle 576 maddi hasarlı, 396 yaralamalı, 5 ölümlü olmak üzere toplam 977 trafik kazası meydana geldi. Bu kazalarda 658 kişi yaralandı, 5 kişi hayatını kaybetti.

Trafik güvenliği ve vatandaşların can ve mal emniyetinin daha etkin sağlanmasına yönelik olarak alınan tüm tedbirlerin arttırılarak aynı kararlılıkla ve gayretle sürdürüleceği ifade edilen açıklamada, "Trafik kazalarının azaltılması için sürücü ve vatandaşlarımızın da, daha duyarlı olmaları, özellikle hız limitlerine uymaları, emniyet kemerlerini takmaları, hatalı şerit değiştirmemeleri, alkollü olarak araç kullanmamaları, kural ihlali yapanların ise 155 ve 156 numaralı polis ve jandarma telefonlarına ihbar edilmeleri hususlarında vatandaşlarımızın ilgisi ve desteklerine büyük ihtiyaç vardır" denildi.

                                          

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler