Adana’da 9. Çukurova Kitap Fuarı Açıldı 

Adana’da 9. Çukurova Kitap Fuarı Açıldı 

 Adana’da, 9 gün sürecek 9. Çukurova Kitap Fuarı, yoğun katılımla açıldı.TÜYAP Adana Fuarcılık, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği,...

 

Adana’da, 9 gün sürecek 9. Çukurova Kitap Fuarı, yoğun katılımla açıldı.

TÜYAP Adana Fuarcılık, Türkiye Yayıncılar Birliği iş birliği, Adana Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle düzenlenen Çukurova 9. Kitap Fuarı açıldı. Katılımcıların yoğun isteği üzerine dokuz güne çıkarılan Çukurova Kitap Fuarı, 250 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katılımıyla kapılarını ziyaretçilere açtı. Kentin dört bir yanından öğrenciler ve kitap kurtları, fuara akın etti. Fuarın açılış kurdelesini, kent protokolü kesti.

Vali Mustafa Büyük, TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki açılışta yaptığı konuşmada, kitap fuarının Adana'nın bereketli topraklarında medeniyet ve kültür gelişimine katkı sağlayacak en önemli etkinlik olarak ortaya çıktığını söyledi.

 

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise Adana’ya Türkiye’nin ilk ‘kitap çarşısı’nı kurup, yayınevlerini ağırlamayı planladıklarını ifade etti.

Açılışta konuşan TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, fuara 300 bin ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Konuşmaların ardından fuarın açılış kurdelesi kesildi ve kitap stantları gezildi.

Fuara 250 yayınevi ile sivil toplum kuruluşunun yanı sıra birçok şair, yazar ve çizer katılırken, fuarda panel, söyleşi ve çocuk etkinlikleri gibi 75 faaliyet düzenlenecek.

 

Fuarda en dikkat çeken stant ise Adana İl Milli Eğitim standındaki, Adana Çukurova Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Mehmet Özcanlı ve Md. Yard. Reyhan Ayter’in hazır bulunduğu konseri orkestra şefi Feride Sena Sirel yönetiminde açılış müziği icra ettiler.

 

Öğrencilerin heyecanlı konserini, Vali Mustafa Büyük, Çukurova Kaymakamı Dr. Mehmet Özkan,

 

Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar, Md. Yard. Hayati Koca, Çukurova Halk Eğitim Merkezi  Müdürü Abdülcelil Turgut, Adana Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Bilgiç, Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Tarkan Kulak,Yönetici ve İdareciler ile kitap sevenler ziyaret ettiler…

 

Fuarda dikkat çeken diğer stant ise, Eğitimde Fatih Projesi ziyaretçileri, Vali Büyük, Çukurova Kaymakamı Özkan, Adana İl Milli Eğitim Müdürü Akpınar, Yönetici ve İdareciler ile öğrenciler ziyaret ettiler…

 

Fuarda dikkat çeken bir diğer stant ise, A.B.D. Adana Konsolosluğu standı. Linda Stuart Specht’ın açılışa katılarak, stantta ziyaretçilerle ilgilenmesi oldu…

Girişin ücretsiz olduğu Çukurova 9. Kitap Fuarı 9-16 Ocak 2016 tarihleri arasında 10.00-19.30, 17 Ocak Pazar günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaretçilerini bekliyor olacak.

adanapost.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler