Adana'da ayva organik yöntemlerle üretilecek

Adana'da ayva organik yöntemlerle üretilecek

- Adana'nın Saimbeyli ilçesinde, ayvanın organik üretilmesine yönelik çalışma yürütüleceği bildirildi.

ADANA (AA)

Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, yaklaşık 300 dekarda ayva üretimi gerçekleştirilen Gürleşen, Himmetli, Tülü ve Yardibi mahallelerinde süren hasada katıldı.

Gürleşen Mahallesi'nde Tufan Yıldırım'a ait 40 dekarlık ayva bahçesinde incelemede bulunan Tekin, üreticiden bilgi aldı.

Tekin, son yıllarda Saimbeyli'de ayva üretiminin ön plana çıktığını, bölgede dekara ortalama 4 ton verim alındığını belirterek, "Buradan hasat edilen ürünlerin büyük bir kısmı zincir marketlere satılıyor. Buranın tarımsal altyapısını yerinde inceledik. Üretilen ayvaların burada mamül ürüne dönüşmesi, tatlı, reçel yapılması için kooperatif aracılığıyla bir imalathane kurulması yönünde girişimimiz olacak. Böylece hem ayva üretimi daha da artacak hem de üreticimiz daha çok kazanacak." değerlendirmesinde bulundu.

Yörede organik üretim yapılmasıyla ilgili çalışmalardan bahseden Tekin, "Ayva üretimi Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle organik kapsama alınacak. Üreticilerin organik üretime başlaması için sertifikasyon ücreti bakanlık desteğiyle karşılanacak. Üreticiler organik üretimden daha fazla kazanacak." ifadelerini kullandı.

Üretici Yıldırım da ürünün bahçede 2,9 liradan satıldığını belirterek, "Fiyatın 4 lira olmasını bekliyorduk. Buna rağmen üretimimiz iyi olduğu için dekara kazancımız da iyi. Bu bölgede organik üretimin yaygınlaşması ve ayvayı işleyecek tesis kurulması bizi fazlasıyla memnun edecek." açıklamasında bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler