Adana'da başkanlık oylaması ertelendi ...

Adana'da başkanlık oylaması ertelendi ...

 Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tuncel, İçişleri Bakanlığına gönderilen yazıya henüz cevap gelmediğini belirterek, oylamaya...

 

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Tuncel, İçişleri Bakanlığına gönderilen yazıya henüz cevap gelmediğini belirterek, oylamaya geçilmeden meclisi 16 Haziranda toplanmak üzere erteledi.

Belediye Meclisi, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonunda, Tuncel başkanlığında seçim gündemiyle toplandı.

Tuncel, yaptığı konuşmada, belediye başkan vekilliği görevine kendisinin de aday olduğunu açıklayarak, diğer adayların yazılı ve sözlü başvurularını alacağını söyledi.

AK Partili meclis üyeleri Hıdır Bahçe ve Mustafa Esenkurt, MHP'li üye Zihni Aldırmaz ile CHP'li üye Necmettin Atay aday olduklarını bildirerek başvuruda bulundu.

Başvuruların ardından Tuncel, ''Çok acele etmenin kimseye faydası yok. Adaylara kulis yapma imkanı tanıyalım. 3 Haziranda seçimle ilgili İçişleri Bakanlığından, yazdığım yazıya bugün cevap gelmezse, yarın gelir diye düşünüyorum. Bu nedenle Meclis toplantısını 16 Hazirana erteliyorum'' dedi.

16 HAZİRANDA YAPILACAK SEÇİMLERDE İKİ AK PARTİLİ, BİRER CHP VE MHP'Lİ ADAY İLE BİR BAĞIMSIZ YARIŞACAK

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği için 16 Haziranda yapılacak seçimlerde 2 AK Partili, birer CHP ve MHP'li aday ile bir bağımsız yarışacak.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Tuncel, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda, seçim gündemiyle toplanan Belediye Meclisindeki konuşmasında, bazı kesimlerin Adana'da sık sık seçim yapılmasından rahatsızlık duyduğunu belirterek, ''Oysa ki seçimler yenilendikçe bereket gelir'' dedi.

Herkesin hukuka saygılı olması gerektiğini ifade eden Tuncel, ''Bugün perdenin arkasından yine ben çıktım. Bu gidişle belki yarın Aytaç bey çıkar. Buna da saygı duymamız lazım. Bir yandan demokratik kurallar işlerken, bir yandan da hukuk görevini yapıyor'' dedi.

Başkan vekilliği seçimiyle ilgili çeşitli görüşler olduğunu anlatan Tuncel, şöyle devam etti:

''Bir kesim Büyükşehir Belediye Başkan Vekili seçimiyle ilgili açılan davanın henüz tamamlanmadığını, bu nedenle yeni bir seçimin mümkün olmayacağı görüşünü savunuyor. Bazıları da seçimin yapılması gerektiğini düşünüyor. Ben seçimin yapılması taraftarıyım. Ancak konuyla ilgili İçişleri Bakanlığına yazdığım yazıya cevap gelmedi.''

CHP'li üye Necmi Özcanlı ise yaptığı konuşmada, kamuoyunun bugün seçim yapılacağı beklentisi içinde olduğunu belirterek, en azından birinci tur oylamaya geçilmesi gerektiğini söyledi.

Tuncel, bunun üzerine İçişleri Bakanlığına seçimle ilgili görüş almak için yazdığı yazıyı okudu.

Tuncel, yazıda, Mahmut Çelikcan'ın başkan vekilliğiyle ilgili 2. İdare Mahkemesi tarafından verilen yürütmeyi durdurma kararını ve Bölge İdare Mahkemesinin itirazını ret etmesini hatırlatarak, şu ifadelere yer verdiğini açıkladı:

''2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurmuş, ancak esastan kesin kararı vermemiştir. Her ne kadar Bölge İdare Mahkemesince itirazın reddedilmesiyle, karar kesinleşmiş gibi görünse de ileride alınacak esastan görüşmeli karar, seçimi etkileyecek, telafisi mümkün olmayan durumları meydana getirebilecektir. Bu nedenle konunun bir daha tetkik edilerek gerekli talimatın verilmesini tensiplerinize arz olunur.''

Tuncel, yazıyı okuduktan sonra ilgili cevabın bugün veya yarın geleceğini tahmin ettiklerini belirterek, oylamaya geçilmeden Meclis oturumunu 16 Haziranda toplanmak üzere kapattı.

-BEŞ ADAY YARIŞACAK-

Bu arada, 16 Haziranda yapılacak seçim için AK Parti grubundan iki üye, CHP ve MHP'den birer, bir de bağımsız üye adaylığını açıkladı.

AK Parti tarafından ilk olarak Mustafa Esenkurt'un ismi kamuoyuna duyurulurken, daha sonra adayın Hıdır Bahçe olduğu bildirildi. Bahçe, bugün yapılan oturumda adaylık başvurusunda bulunurken, Esenkurt da aday olduğunu açıklayarak, başvuru yaptı.

MHP'li üye Zihni Aldırmaz ile CHP'li üye Necmettin Atay da aday olduğunu açıklarken, bağımsız üye ve Belediye Başkan Vekili Tuncel de adaylığını duyurdu. Tuncel, ''Ben adayım. Asla da adaylıktan dönmeyeceğim'' dedi.

Aytaç Durak'ın 28 Martta, Belediye Kanunu'nun 47. maddesi gereğince hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından İçişleri Bakanlığınca Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden geçici olarak uzaklaştırılmasıyla başlayan vekillik seçimi sürecinde ilk olarak başkan vekilliğine merkez ilçe Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan seçilmişti.

Çelikcan'ın da Adana 2. İdare Mahkemesinin yürütmeyi durdurma kararı ile görevinden ayrılmasının ardından belediye meclisi 3 Haziranda seçim gündemiyle toplanmış, Tuncel, İçişleri Bakanlığından seçimle ilgili görüş alınacağı için oylamaya 14 Haziranda yapılacak meclis toplantısında geçileceğini belirtmişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler