Adana'da "Çocuklarla Camide Bir Gün"

Adana'da "Çocuklarla Camide Bir Gün"

Adana İl Müftülüğü tarafından "Çocuklarla Camide Bir Gün" projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.

cocuklarla-camide-bir-gun-3.jpg

Adanalı Çocuklar Camide Bir Gün Geçirdi

Adana İl Müftülüğü tarafından "Çocuklarla Camide Bir Gün" projesi kapsamında etkinlik düzenlendi.

Adana İl Müftülüğü, çocuklara milli ve manevi değerleri öğretmek, kişisel gelişimlerine katkı sağlamak ve dini bilgiler aktarmak amacıyla hazırlanan "Çocuklarla Camide Bir Gün" projesi kapsamında bir günlük etkinlik düzenledi.

Adana tarihi Ulu Camiinde düzenlenen etkinlik çerçevesinde vakit namazlarını cami cemaatiyle birlikte saf tutarak kılan çocuklar, spor etkinliklerinden kadim oyunlara kadar çeşitli faaliyetlere katıldı.

cocuklarla-camide-bir-gun-1.jpg

Proje kapsamında İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce gerçekleştirilen etkinliklerde Yaz Kur’an kurslarına devam eden yaklaşık 150 öğrenci, sabah kahvaltısından akşamın ilerleyen saatlerine kadar Ulu Camii'nde eğlenerek öğrenmenin hazzını yaşadı.

Sabah kahvaltısıyla başlayan programda dini bilgiler, İlahiler, neyzen dinletisi ve kısa sureler okundu. Vakit namazlarını cami cemaatiyle birlikte saf tutarak kılan çocuklar, spor etkinliklerinden kadim oyunlara kadar çeşitli faaliyetlere katıldı.

Etkinliklerde çocuklarla bir araya gelen Adana İl Müftüsü Mehmet Taşcı, "Çocuklar, milletlerin ve toplumların geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur. "Siz bizim yarınımız olan en değerli hazinelerimizsiniz. Sizlerin bu yaşta camiye gelerek Kur'an-ı Kerim okumayı ve dini bilgiler öğrenmeyi istemeniz bizleri son derece mutlu ediyor. Rabbim sizlere hayat boyu Kur'an üzere yaşamayı, vatanına, dinine ve ana-babaya bağlı hayırlı birer evlat olmanızı nasip eylesin." dedi.

cocuklarla-camide-bir-gun-2.jpg

Müftü Taşcı, "Ailemizin göz bebeği, geleceğimizin umudu olan yavrularımızın maddi ihtiyaçları olduğu gibi manevi ihtiyaçlarını da karşılamakla mükellefiz. Çocuklarımıza Rabbimizi ve Peygamberimizi tanıtmak, ibadet alışkanlığı kazandırmak, güzel ahlak aşılamak hem ebeveynlerin hem de din görevlileri olarak bizim vazifemizdir. Çocuğa verilen emek, aslında toplumun geleceğine yapılan yatırımdır. Bu şuurla hareket eden din görevlilerimiz, İl Gençlik Koordinatörlüğümüzün planlamasıyla her bir yavrumuzla ilgilenerek kahvaltı, spor etkinlikleri, maneviyat atölyeleri, cemaatle namaz, şehitlik ziyareti ve müze gezisi gerçekleştirmiştir. Her bir görevlimize teşekkür ediyor, çocuklarını bizlere emanet eden anne-babalarını tebrik ediyorum." dedi

Program çocuklara ikramlarla sona erdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler