Adana'da Koruyucu Aile Günü Etkinliklerle Kutlandı

Adana'da Koruyucu Aile Günü Etkinliklerle Kutlandı

Yüreğir Kültür Merkezinde düzenlenen koruyucu aile etkinliğine Vali Dr. Süleyman Elban’ın yanı sıra sivil toplum kuruluş temsilcileri, koruyucu aileler ve koruma altındaki çocuklar katıldı.

Adana'da Koruyucu Aile Günü Etkinliklerle Kutlandı


Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan ve 24.06.2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Genelge ile 30 Haziran tarihinin "Koruyucu Aile Günü" olarak kutlanmasına karar verilmiştir. Bu kapsamda Koruyucu Aile Günü ilimizde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Yüreğir Kültür Merkezinde düzenlenen koruyucu aile etkinliğine Vali Dr. Süleyman Elban’ın yanı sıra sivil toplum kuruluş temsilcileri, koruyucu aileler ve koruma altındaki çocuklar katıldı.

Etkinlikte Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nevzat Özer’in gerçekleştirdiği açılış konuşmasının ardından bir konuşma gerçekleştiren Vali Elban; çocukların sağlıklı gelişebilmeleri için kendilerini koruyacak, sevecek, destekleyecek, güven verecek, sosyal ve maddi gereksinimlerini karşılayabilecek sıcak bir aile ortamına ihtiyaçları olduğunu belirterek “Millet olarak ve inancımız gereği aile daima önceliğimizdir. Aile fertlerinden hiçbirini diğerinden ayırmayız, hiçbir aile ferdimizi diğerinden daha az sevmek gibi bir durum söz konusu değil. Aile; anne, baba, çocuklar hatta çerçevemizi biraz daha genişletecek olursak büyükanne, büyükbabadan oluşur. Millet olarak özellikle de sağlam karakterli birbirine sevgisi, saygısı, hürmeti olan inançlı bir millet olarak, bizi bu sağlam aile yapısının ayakta tuttuğunu söyleyebiliriz. Dolayısıyla bu aile için her zaman aile fertlerini oluşturan insanlar arasında kan bağı olmak zorunda değil. Sizler gibi bu kutsi görevi üstlenen ailelerimiz sayesinde de bizim ailesi olmayan ve bunun eksikliğini yaşayan yavrularımızı sizler büyük bir fedakarlıkla ve samimiyetle gideriyorsunuz. Bu sebeple bizler size hem devletimiz hem de milletimiz adına şükran ve minnet duyuyoruz. İnşallah bütün yavrularımız anne-babalarının yanında ya da sizin gibi değerli anne-babalarının yanında sıcak bir yuvada yetişirler. Geleceğimizde önemli bir pay sahibi olacak gençlerimizin, yavrularımızın iyi ve sağlıklı bir şekilde yetişmesi için hepimiz çaba sarf ediyoruz. Bugün vesilesiyle sizlerle bir araya geldik. Bu durumdan çok mutluyuz. Böyle bir günün resmi olarak kutlanması, 30 Haziran’ın Koruyucu Aile Günü olarak kutlanması kararı bizler için de son derece önemli bu etkinliğin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sizlerle bir arada olmaktan çok memnunuz hepinize teşekkür ediyorum.”dedi.

Vali Elban’ın konuşmasının ardından koruyucu aile tanıtım video gösterimi gerçekleştirildi. Adana Koruyucu Aile Derneği Başkanı Selvet Çetinkaya ile Koruyucu Aile Nuran Yüksel’in gerçekleştirdiği konuşmalarla süren etkinlikte çocuklar Hacivat-Karagöz gösterisiyle eğlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler