Adana'da nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik operasyonu

Adana'da nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik operasyonu

- Piyasayı sahte ve karşılıksız çek sürerek 37 milyon 845 bin lira zarara uğrattığı ileri sürülen 18 şüpheli gözaltına alındı

ADANA (AA) - Adana'da nitelikli dolandırıcılık ve resmi belgede sahtecilik soruşturması kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 22 şüpheliden 18'i yakalandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekipleri, piyasaya sahte çek sürüldüğü, kişiler ve paravan şirketler üzerine banka görevlileri ile birlikte hareket ederek çek karneleri alındığı, çeklerin sahte cirolarla piyasaya sürüldüğü ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, bu yöntemle piyasayı 37 milyon 845 bin lira zarara uğrattığı ileri sürülen 22 şüphelinin adresine Adana Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla operasyon düzenledi.

Bir bankanın eski şube müdürünün de aralarında bulunduğu şüphelilerin evlerine baskın düzenleyen ekipler, 18'ini gözaltına aldı.

Adreslerde yapılan aramalarda 1 milyon 275 bin 500 lira değerinde 30 çek ve çek fotokopileri, 347 bin 500 lira değerinde 25 senet, 800 avro, iki farklı şirkete ait kaşe, fatura, vergi levhası, 9 POS cihazı, 8 kişiye ait kredi kartı ile içerisinde çek ve senetlerle ilgili notlar bulunan 5 ajanda ele geçirildi.

Yakalanan zanlılar, Adana Adli Tıp Birimindeki sağlık kontrolünün ardından İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Polis, adreslerinde bulunamayan 4 şüpheliyi yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler