Adana'da15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programı

Adana'da15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programı

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programı Vali Demirtaş’ın Katılımıyla Gerçekleşti

temmuz-1.jpg

Adana'da15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programı

15 Temmuz Demokrasi Ve Milli Birlik Günü Anma Programı Vali Demirtaş’ın Katılımıyla Gerçekleşti

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anma programı Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Faruk Yurdagül, Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz ve kamu kurum temsilcilerinin katıldığı anma programının öncesinde Vali Demirtaş; fuaye alanında bulunan sergiyi gezdi.

baksam.jpg

Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda 15 Temmuz konulu şiirler okundu. 15 Temmuz Demokrasi Zaferi gecesiyle ilgili video gösterimi ve Adanalı şehitlerin yad edilmesinin ardından Vali Mahmut Demirtaş bir konuşma gerçekleştirdi.

15 Temmuz gecesinin karanlığını aydınlığa tebdil eden şehitlerimize, Allah’tan rahmet dileyerek sözlerine başlayan Vali Demirtaş, üçüncü yıl dönümünde hüzün ve sevincin iç içe geçtiği bir 15 Temmuz’u daha milletimize yakışan vakarla, bu yıl da hep birlikte idrak edeceklerini dile getirdi.

Buna mukabil bu yıl düzenleyecekleri etkinliklerde birtakım söylemlerin altını da kalın kalın çizeceklerini belirten Vali Demirtaş, “15 Temmuz’un bir demokrasi zaferi; milli birlik ve beraberliğimizin mayası, milli iradenin ise büyük bir güç olduğunu vurgulayacağız. Tüm etkinliklerde devletimizin ve milletimizin bekâsına, FETÖ ile sürekli mücadeleye, Türkiye’nin bölgesinde ve dünyada güçlü bir aktör olduğuna değineceğiz. Programlarımızdaki temel hareket noktamız ise bu hain darbe girişiminin asla unutulmaması, unutturulmaması olacaktır. Bu meyanda bugün üniversitelerimizin ve eğitim camiamızın kıymetli mensuplarının katılımı ile düzenlenen bu programın, büyük bir anlam taşıdığı kanaatindeyim.” dedi.

15 TEMMUZ, BİR MİLLETİN İHANETLE DİRİLİŞİNİN DE EN GÜZEL ÖRNEĞİDİR

15 Temmuz’un yedi düveli arkasına alan bir ihanet çetesinin, 40 yıllık planının bir gecede bozulduğu tarih olduğunu belirten Vali Demirtaş, “15 Temmuz; küresel aktörlerin kirli planlarının bozulduğu, fevkalade önemli bir kırılma noktasıdır. Milletimizin tarihine, vatanına, bayrağına, devletine, demokrasisine ve değer verdiği tüm kutsallarına sahip çıkmak adına kıyama duruşudur. 15 Temmuz, sözde yenidünya düzeni adı verilen oyunun, kirli ve en ağır perdesinin sahnelendiği karanlık bir zaman dilimidir.15 Temmuz, FETÖ’nün makyajının bozulduğu, maskesinin düştüğü, gerçek yüzünün ortaya çıktığı gündür. 15 Temmuz, bir milletin ihanetle dirilişinin de en güzel örneğidir. Meydanların darbecilere, cuntacılara, hainlere bırakılamayacağının en güzel ispatıdır. Buradan hareketle diyebiliriz ki 15 Temmuz darbe heveslilerine, milli irade sevdalılarının verdiği ve sonsuza dek unutulmayacak en güzel derstir.” şeklinde konuştu.

15 Temmuz karanlığında aynı tonda çarpan yürekleri de ihanete karşı birleşen bilekleri de diri tutacaklarını ifade eden Vali Demirtaş, “Tasada, kederde, sevinçte beraber olarak, bizi bölmek, parçalamak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Aramızı bozmak isteyenlere, aramızda fitne ve fesat çıkarmak isteyenlere, kısacası FETÖ oyunlarına, kumpaslarına kapılarımızı kapatacağız. Bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda bir daha operasyona izin vermeyeceğiz. Bununla birlikte asrın ihanetine imza atanları da asla unutmayacağız. Dünyanın her yerinde vatana ihanetin cezası neyse, FETÖ terör örgütünün mensuplarının da aynı cezaya maruz kalmaları için, milletçe üzerimize düşeni yapacağız. Malumunuz bugünlerde darbe girişimiyle ilgili mahkeme kararları da, bir bir gelmeye başladı.” dedi.

FETÖ’YLE MÜCADELEMİZ SON ÖRGÜT MENSUBU ADALETİN HUZURUNA ÇIKARILIP, HAK ETTİĞİ CEZAYI ALINCAYA KADAR DEVAM EDECEKTİR

FETÖ’nün amacının ne olduğunun, ne yapmak istediğinin, ortaya çıkan yeni görüntülerle, mahkeme tutanaklarına yansıyan ifadelerle bugün çok daha iyi anlaşıldığını belirten Vali Demirtaş, “Darbe girişimine giden yol ve 15 Temmuz karanlığı yüce Türk adaleti tarafından tüm yönleriyle göz önüne serilmiştir ve adil yargılama süreci büyük ölçüde tamamlanmıştır. Artık fail bellidir; bu alçaklığın, bu hainliğin sorumlusu kesinlikle FETÖ’dür. O nedenle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da FETÖ’yle mücadelemiz son örgüt mensubu adaletin huzuruna çıkarılıp, hak ettiği cezayı alıncaya kadar devam edecektir. Zira bu ülkemiz için, milletimiz ve devletimiz için beka meselesidir.” dedi.

“O nedenle daima teyakkuzda olacağız. 15 Temmuz sonrası Yenikapı Buluşmasında Sayın Cumhurbaşkanımızın işaret ettikleri gibi nöbetlerimizi evlerimizde, işyerlerimizde, çarşıda, pazarda kısacası her yerde tutmaya devam edeceğiz.” diyen Vali Demirtaş konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:

“Bundan sonra böyle bir tecrübe yaşamamak adına, 15 Temmuz’un bizlere verdiği dersleri doğru bir şekilde okumalıyız. Aksi takdirde yeni 15 Temmuz’ları yaşamamız kaçınılmaz olacaktır. Üstelik bir sonraki kalkışmada düşmanın karşımıza hangi oyunlarla çıkacağını, kimleri kullanacağını da bilemeyiz.

Bu sebeple eğitim camiamıza, öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor. En başta üzerinize düşen sorumluluğun farkında olmalısınız. Gençlerimizi, çocuklarımızı milli ve manevi değerlerimize bağlı, çağın gerektirdiği bilgi, beceri ve teknoloji ile donatmalısınız. Aynı duyarlılığı 15Temmuz konusunda da göstermelisiniz.

15 Temmuz hain darbe girişimini, öncesini, sonrasını en ince ayrıntısına kadar evlatlarımıza anlatmalısınız. Evlatlarımızın anne-babalarına, ailelerine yönelik olarak ‘15 Temmuz’ temalı etkinlikleri yıl boyu gerçekleştirmelisiniz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarını düzenleyeceğiniz; şiir, tiyatro, resim ve sportif faaliyetlerle canlı tutmalısınız.

BU TİP BİR YAPILANMANIN OLUŞUMUNA İLİMİZDE KESİNLİKLE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Öte yandan FETÖ’nün kamufle etmeye çalıştığı faaliyetleri konusunda da dikkatli olmalısınız. FETÖ terör örgütünün varlığını hissettirmek, toparlanmak, mevzi kazanmak adına, özellikle eğitim alanında yeniden yapılanma çalışmalarına giriştiğini, bunlara yönelik düzenlenen operasyonları medyadan takip etmişsinizdir.

Geçtiğimiz günlerde ilimizde de bu yönde bir dizi operasyon gerçekleştirdik. Bu denetimleri ve operasyonları aralıksız sürdüreceğiz. Bu tip bir yapılanmanın oluşumuna ilimizde kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Sizler de hem meslektaşlarınızı, hem öğrencilerinizi hem de velilerinizi bu konuda uyarmalısınız. Onların bu hususta FETÖ’nün alçak kumpasına düşerek yanlış yapmalarına mani olmalısınız. Eğitim camiamızın 15 Temmuz konusunda gereken tüm hassasiyeti göstereceğine yürekten inanıyor; bu konuda en önemli görevin sizlere düştüğünü, bir kez daha hatırlatmakta yarar görüyorum.”

Müzik dinletisi ve “30 Kuş” şiirinin okunması ile devam eden program; 15 Temmuz konulu şiir, resim ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler