Adana'daki cinayet davası

Adana'daki cinayet davası

- Birlikte yaşadığı kadın ve kadının sevgilisi olduğu iddia edilen kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle 39 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilen, bu karar Yargıtay tarafından bozulan sanığın yargılanmasına yerel mahkemed

Adana'daki cinayet davası

ADANA (AA) - Birlikte yaşadığı kadın ve kadının sevgilisi olduğu iddia edilen kişiyi öldürdüğü, bir kişiyi de öldürmeye teşebbüs ettiği gerekçesiyle 39 yıl 4 ay hapis cezasına mahkum edilen, bu karar Yargıtay tarafından bozulan sanığın yargılanmasına yerel mahkemede devam edildi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi’nin Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığının "suçtan zarar gören" olarak haberdar edilmemesi nedeniyle bozulan davanın duruşması Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya Okman Ö. tutuklu bulunduğu Tarsus 2 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.

Sanık avukatının mazeret dilekçesi sunduğu duruşmada mahkemede yeni görevlendirilen cumhuriyet savcısı, esas hakkındaki mütalaasını hazırlamak için dava dosyasının tarafına gönderilmesini, sanığın tutukluluk halinin devamını talep etti.

Mahkemenin önceki cumhuriyet savcısı, bozma kararının ardından geçen duruşma verdiği esas hakkındaki mütalaasında Okman Ö'nün "İki kişiyi kasten öldürmek" suçundan 2 kez müebbet, "Bir kişiyi öldürmeye teşebbüs" suçundan 15 yıl hapisle cezalandırılmasını istemişti.

Söz hakkı verilen Okman Ö, eski savunmalarını tekrarlayarak, olayın birlikte yaşadığı Sibel T'nin arkadaşı Kuttis Y. ile ilişkiye başlaması ve kendisinden 10 bin lira istemelerinden kaynaklandığını iddia etti.

Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluğunun devamına karar verip duruşmayı, dava dosyasını esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için cumhuriyet savcılığına gönderilmek üzere ileri bir tarihe erteledi.

Merkez Seyhan ilçesi Şakirpaşa Mahallesi'nde, 24 Haziran 2013'te, Okman Ö. birlikte yaşadığı Sibel T. ile sevgilisi olduğu iddia edilen Kuttis Y'yi bıçakla öldürmüş, Sena N'yi de öldürmeye teşebbüs etmişti. Yerel mahkemede yargılanan sanığa, 39 yıl 4 ay hapis cezası verilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler