Adanalı öğrencilerden Yeni Zelanda'ya teşekkür mektubu

Adanalı öğrencilerden Yeni Zelanda'ya teşekkür mektubu

- Ülfet Eğitim ve Dayanışma Derneğinde eğitim alan bir grup öğrenci, ülkesinde Müslümanların katledilmesinin ardından duyarlılığıyla dikkati çeken Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'e teşekkür mektubu yazdı

mektup-002.jpg

Adanalı öğrencilerden Yeni Zelanda'ya teşekkür mektubu

- Ülfet Eğitim ve Dayanışma Derneğinde eğitim alan bir grup öğrenci, ülkesinde Müslümanların katledilmesinin ardından duyarlılığıyla dikkati çeken Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'e teşekkür mektubu yazdı
- Öğrenci Yusuf Göktürk'ün mektubundan:
- "Müslümanların yanında olarak destek verdiğiniz tüm bu davranışlarınızla dünyaya hoşgörü, birlik ve beraberlik nedir onu gösterdiniz. Sizin yaptığınızı gören bazı Avrupalılar camilerin etrafında çemberler kurup 'Yanınızdayız' dediler. Yaptığınız herkese örnek oldu"

ADANA (AA) - İBRAHİM ERİKAN - Adana'da, Ülfet Eğitim ve Dayanışma Derneğinde eğitim alan bir grup öğrenci, ülkesinde 51 Müslüman'ın camilere yönelik terör saldırısıyla katledilmesinin ardından ortaya koyduğu duyarlılıkla beğeni toplayan Yeni Zelanda Başbakanı Jacinda Ardern'e teşekkür mektubu gönderdi.

Dernekte etüt alan bir grup ortaokul ve lise öğrencisi, Yeni Zelanda'da iki camiye 15 Mart Cuma günü düzenlenen terör saldırısının ardından Başbakan Ardern'in, Müslümanları korumaya yönelik hareketleri, samimi tavırları ve "birleştirici" açıklamalarından etkilendi. Bunun üzerine öğrenciler, teşekkür etmek için Ardern'e mektup yazdı. Dernekteki öğretmenler tarafından İngilizceye çevrilerek zarflara konulan mektuplar, Ardern'e ulaştırılmak üzere PTT ile başkent Wellington'a gönderildi.

Mektup yazanlardan 10. sınıf öğrencisi Yusuf Göktürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Batı dünyasında İslamofobi'nin yaygınlaştığını, herhangi bir terör eyleminde Müslümanlara atıfta bulunulduğunu söyledi. Ardern'in bütün dünyaya örnek olduğunu ifade eden Göktürk, şöyle konuştu:

"Yeni Zelanda'daki olaydan sonra Avrupa'daki insanlar camilerin etrafını korudular, 'Müslümanların yanındayız.' şeklinde işaret verdiler. Bu işaret, dünyadaki insanlar için bir ilerlemedir. Artık savaş yerine barışın daha değerli olduğunu düşünmeye başlıyoruz. Ardern, sözlerinde de geçirdiği gibi Peygamberimizin ifadesini kullanarak 'Vücudun bir organı hasta olduğu veya öldüğü zaman diğer organlar da bundan zarar görür.' diyor. Buna atıfta bulunuyor ve birlikte olmamızı istiyor.  Ardern'in davranışları benim çok ilgimi çekti ve kendisi kalbimizde taht kurdu. Bu yüzden mektup yazmamın ve teşekkür etmemin gerekli olduğunu düşündüm." 

Göktürk, yazdığı mektuptan şu satırları okudu:

"Müslümanlara iyi şekilde davranmanız, camileri polislere korutarak Müslümanların güvende hissetmelerini sağlamanız, acımız, yasımız olduğunda saçlarınızı kapatarak bizi desteklemeniz, yanımızda olduğunuzu göstermeniz bizim için destek ve motive kaynağıydı. Müslümanların yanında olarak destek verdiğiniz tüm bu davranışlarınızla dünyaya hoşgörü, birlik ve beraberlik nedir onu gösterdiniz. Sizin yaptığınızı gören bazı Avrupalılar camilerin etrafında çemberler kurup 'Yanınızdayız.' dediler. Yaptığınız herkese örnek oldu."  

Göktürk, Ardern'in mektuba cevap yazması halinde çok mutlu olacağını da sözlerine ekledi.

- "Müslümanları içten desteklediğiniz için teşekkür ederiz"

10. sınıf öğrencisi Miraç Yavuz, Ardern'e teşekkür ederek mektubunda "Biz Müslümanları içten desteklediğiniz için teşekkür ederiz. Ben bir Müslüman olarak göstermiş olduğunuz saygıdan çok mutlu oldum. Bizim kardeşlerimize sahip çıktığınız için teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Derneğin eğitim komisyonu üyesi Hakan Bahçeci ise Yeni Zelanda'daki katliamın ardından konuştukları sırada öğrencilerden Ardern'e mektup yazılması konusunda istek geldiğini belirtti. Ardern'in tavırlarından çok etkilendiklerini ve kendisine teşekkür etmek istediklerini anlatan Bahçeci, mektupların çevrisinin yapıldığını ve gönderildiğini, cevap gelmesi halinde çok mutlu olacaklarını aktardı.

Yeni Zelanda'nın Christchurch kentindeki Nur ve Linwood camilerine 15 Mart Cuma günü yapılan terör saldırısında aralarında Pakistan, Bangladeş, Endonezya ve Mısır vatandaşlarının da olduğu 51 kişi hayatını kaybetmişti. 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler