‘Adana’nın Yemek Mirası’ İçin İtalyan ve Türk Aşçılar Bir Araya Geldi

‘Adana’nın Yemek Mirası’ İçin İtalyan ve Türk Aşçılar Bir Araya Geldi

Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı kapsamında desteklenen ve kısa adı ‘Adana’nın Yemek Mirası’ olan projeye ilişkin faaliyetler devam ediyor.

adananin-yemek-mirasi-2.jpg

Çukurova Üniversitesi, Adana Toroslar Federasyonu ve Wigwam Club İtalya ortaklığında sürdürülen, ORTAK KÜLTÜR MİRASI: Türkiye ve Avrupa Birliği Arasında Koruma ve Diyalog-II (CCH-II) Hibe Programı kapsamında desteklenen ve kısa adı ‘Adana’nın Yemek Mirası’ olan projeye ilişkin faaliyetler devam ediyor. Proje kapsamında İtalyan ve Türk aşçılar uygulamalı eğitim programında bir araya geldi.

Kuzey Adana’da düzenlenen yemek kursları ve yarışmanın ardından, İtalya’nın farklı bölgelerinden gelen 11 tanınmış aşçının bulunduğu yemek mirası paylaşım etkinliği düzenlendi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Meryem Tuncel’in katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Adana kebabı ve içli köfte gibi güncelliğini kaybetmeyen yöresel yemeklerin yanı sıra, yaklaşık 6 ay süren saha çalışması sonucunda belirlenmiş olan “unutulmaya yüz tutmuş yemek envanteri” içerisinden seçilen yemeklerin de yer aldığı uygulamalı bir eğitim programı planlandı.

Prof. Dr. Tuncel: “Proje, Yemek Mirasımızın Yaşatılmasına Katkı Sunuyor”

Rektör Prof. Dr. Meryem Tuncel, Çukurova Üniversitesinin çok sayıda sivil toplum örgütü ve devletimizin ilgili kuruluşlarıyla birlikte yürütülen böyle bir projeyle topluma, kadim kültürümüze temas ettiğini ifade etti. Projenin yemek mirasımızın yaşatılmasına katkı sunduğunu bildiren Prof. Dr. Tuncel, emeği geçenlere teşekkür etti.

Hedef, Adana Yemeklerinin İtalyan Menülerine Girmesini Sağlamak

Proje koordinatörlüğünü Çukurova Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Peyzaj Mimarlığı Bölümü’nden Prof. Dr. Nuriye Say'ın yürüttüğü projenin sivil toplum örgütü ayağında Adana Toroslar Federasyonu ve İtalya’dan Wigwam Club yer alıyor. Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Adana Ticaret Odası, Seyhan Belediyesi, Adana Müze Müdürlüğü, Kozan Belediyesi, Çukurova Aşçılar Derneği, projenin diğer ortak kurum ve kuruluşları.

Proje yayım ve tanıtım sorumlusu Doç. Dr. Sait Muharrem Say etkinliğin temel hedefinin, Adana’nın yöresel yemeklerinin İtalyan şefler aracılığıyla İtalyan menülerine girmesini sağlamak ve bu yolla etkin bir tanıtım yapılması olduğunu söyledi.

12 Mayıs’a kadar sürecek eğitimlerde, aynı zamanda İtalya’nın yöresel yemekleri İtalyan şefler tarafından 10 genç Türk aşçıya öğretiliyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler