Adanaspor, Süper Lig hedefiyle yola çıkıyor

Adanaspor, Süper Lig hedefiyle yola çıkıyor

- TFF 1. Lig'den Süper Lig'e 2015-2016'da yükselerek 12 yılık özlemi gideren ancak burada sadece bir yıl kalabilen turuncu-beyazlı ekip, "maziye dönüş" sloganıyla başladığı sezonu şampiyon bitirmeyi hedefliyor

- Teknik direktör Kılıç: 
"Süper Lig'e tekrar çıkıp, sonraki süreç içerisinde de uzun vadede kalıcı olmayı hedefliyoruz"
- "Oyuncularım olayın bilincinde. Tekrar şampiyon olup, hak ettikleri Süper Lig oyuncusu olma yolunda da bütün çalışmalarını yapıyorlar"

ADANA (AA) - SERHAT ÇAĞDAŞ - TFF 1. Lig ekiplerinden Adanaspor, 2017-2018 sezonuna şampiyonluk parolasıyla başlıyor.
Turuncu-beyazlı ekip, 12 yıl aranın ardından çıktığı ancak sadece bir sezon kalarak düştüğü Süper Lig'e olan özlemini bu kez uzatmamak amacında.
2003-2004'te yer aldığı Süper Lig'e veda ettikten sonra en üst seviye lig özlemi 12 yıl süren Adana ekibi, 2015-2016 sezonu sonunda bu hasretini giderdi. Taraftarlarının büyük beklentileri içinde 2016-2017 sezonuna en üst seviye ligde başlayan Adanaspor, beklenen performansı ortaya koyamayınca Süper Lig'de sadece 1 yıl kalabildi.
Mevcut kadronun çoğunu koruyarak ve yeni transferlerle takımı güçlendiren Adanaspor, ilk hafta sahasında oynayacağı Denizlispor maçını kazarak, şampiyonluk hedefi koyduğu lige iyi bir başlangıç yapmak istiyor.

- Kemal Kılıç iddialı 

Teknik direktör Kemal Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Adanaspor'un hedefinin her zaman  şampiyonluk olduğunu belirterek, "Süper Lig'e tekrar çıkıp, sonraki süreç içerisinde de uzun vadede kalıcı olmayı hedefliyoruz." dedi.
Hazırlık döneminde yabancı oyuncuların durumu nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını ifade eden Kılıç, en büyük avantajlarının iki yıllık süre içerisinde birbiriyle oynamış oyunculardan oluşan takımı korumaları olduğunu vurguladı.
Kılıç, transfer süresi bitene kadar ilgilendikleri oyuncuları kadroya katmayı hedeflediklerini belirterek, "Kadromuza katmayı düşündüğümüz iki üç oyuncu daha var. Transfer sezonu bitene kadar bir iki maçlık süre var. O iki maçın değerlendirmesine göre de bir hamle yapabiliriz. Belki transfer de yapmayız. Mevcut kadromuza bakıldığı zaman seçme şansımız geniş. Ligde geçen sezonun kadrosunu koruyan iki takımdan biriyiz. Bunun avantajını kullanıp şampiyon olmak istiyoruz." diye konuştu.

- "Maziye dönüş" sezonu

Kemal Kılıç, Süper Lig'den bir alt lige düştükleri için takımda moral düşüklüğü bulunduğunu anlatarak, bunu aşabileceklerini söyledi.
Maç kazandıkça oyuncuların bu psikolojiden kurtulacağının altını çizen deneyimli teknik adam, "Bu lig gerçekten çok enteresan. Küme düşenlerin dahi şampiyon olan takımları deplasmanda çok farklı yendiklerini gördük. Burada kaybetmemek çok önemli. Alınacak her puanın değeri var. Takımların birbirleriyle arasındaki makas çok dar. Dolayısıyla çok zor ve seyir zevki güzel bir lig. Hatta büyük takımların maçları hariç, seyredilme oranı bile bence bu ligin daha yüksek." değerlendirmesinde bulundu.
Kulübün bu sezon için koyduğu "maziye dönüş" sloganının çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıç, şöyle devam etti:
"Ben futbola bu kulüpte başladım. Adanaspor'da gözümü açtığım için benim açımdan çok daha anlamlı ve güzel bir sezon olacak. Kendimi daha çok motive edebiliyorum. Zaten hırslı biriyim ama bu özel durumdan dolayı daha çok motive oluyorum. Oyuncularıma da bu yönde itici olmaya çalışacağım. Oyuncularım zaten olayın bilincindeler. Geçen sezon yaşanan küme düşme olayından sonra bütün güçleriyle tekrar şampiyon olup, hak ettikleri Süper Lig oyuncusu olma yolunda da bütün çalışmalarını yapıyorlar." 

- "Atak oynayan bir takım olacak"

Kemal Kılıç, Adanaspor'un iki yıl üst üste neredeyse aynı sistemle oynadığına dikkati çekerek, "Daha çok ikinci bölge hatta geriye yaslanarak bir oyun oynandı. Bunda başarılı olduğu zaman da oldu. Nitekim iki yıl önceki şampiyonluğu da bu oyun sistemiyle kazandı. Ama bu sezon daha önde, daha atak organizasyonu yüksek, sonuca dayalı bir oyun tercih edeceğiz. İnşallah oyuncularımız bu modeli güzel bir şekilde yerine getirir." diye konuştu.
Sezonun ilk maçını 12 Ağustos Cumartesi günü sahalarında Denizlispor'a karşı oynayacaklarını hatırlatan Kılıç, lige evlerinde başlamanın avantajını kullanmak istediklerini ifade etti.
Bu maça en iyi şekilde hazırlandıklarını anlatan Kılıç, "Rakibimizin geçen seneki gücünü biliyoruz. Özellikle deplasmanlardaki gücünün farkındayız. Onlar da birbirine çok alışık bir takım. Tehlikeli bir takım, iyi oyuncuları var. Bunun bilincindeyiz ve hazırlıklarımızı ona göre yaptık." diyerek sözlerini tamamladı.

Muhabir: Serhat Çağdaş

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler