Adanaspor taraftarı 5 kişinin yargılandığı dava

Adanaspor taraftarı 5 kişinin yargılandığı dava

- Turuncu-beyazlı taraftarları olay çıkarmaları için tahrik ettikleri iddiasıyla 5 yıla kadar hapsi istenen 5 sanıktan 2'sine hapis cezası verildi, 3 sanık beraat etti

Adanaspor taraftarı 5 kişinin yargılandığı dava
 

- Turuncu-beyazlı taraftarları olay çıkarmaları için tahrik ettikleri iddiasıyla 5 yıla kadar hapsi istenen 5 sanıktan 2'sine hapis cezası verildi, 3 sanık beraat etti
- Her iki sanığın cezaları hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı alındı

ADANA (AA) - Spor Toto 1. Lig takımlarından Adanaspor'un taraftarlarını sahada olayları çıkarmaları ve Kulüp Başkanı Bayram Akgül ile yöneticilere yönelik suç işlemeleri için sosyal medyadan tahrik ettiği iddiasıyla 5 yıl hapsi istenen tutuksuz 5 sanıktan 2’si hapis cezası aldı, 3’ü beraat etti. Hapis cezası alan sanıkların aldıkları cezalarla ilgili hüküm açıklamasının geri bırakılması kararı verildi. 

Adana 3. Asliye Ceza Mahkemesindeki karar duruşmasına tutuksuz Adanaspor taraftarı sanıklar Refik G, Cem Ö, Hüseyin G, Mehmet Ali Ü. ve Osman Ç. ile avukatları katıldı. Adanaspor’un avukatının da geldiği duruşmada sanıklar son savunmalarını yaptı.

Refik G, sosyal medyadaki paylaşımlarının tenkit amaçlı olduğunu ancak tehdit olarak algılandığını söyledi. Suçsuz olduğunu belirten Refik G, “Pişmanım” diyerek beraatini talep etti. 

Mehmet Ali Ü. de 4 yıldır maça gitmediğini söyledi. Yaptığı paylaşımın maç sonrası olduğunu ifade eden Mehmet Ali Ü, “Maça tesiri olmadı” dedi. 

Hüseyin G. ise sosyal paylaşımını maçtan 10-15 gün sonra yaptığını, maça etkisinin olmadığını savundu.

Diğer sanıklar Osman Ç. ve Cem Ö. de suç işleme kasıtlarının bulunmadığını belirterek, beraatlerini istedi.

Hakim, "Suç işlemeye alenen tahrik etme" suçundan sanıklardan Osman Ç’ye 5 ay, Refik G’ye ise 2 ay 15 gün hapis cezası verdi. Refik G’nin hapis cezası daha sonra bin 500 lira adli para cezasına çevrildi. Her iki sanığın cezaları hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararlaştırıldı.

Sanıklar Cem Ö, Hüseyin G. ve Mehmet Ali Ü. ise beraat etti.

- Olayın geçmişi

Adanaspor'un avukatı Erkin Doygun, Cumhuriyet başsavcılığına geçen yıl 8 Mart'ta yaptığı suç duyurusunda, bazı taraftarların sosyal medya aracılığıyla kulüp taraftarlarını saha olayları çıkartmaları için tahrik edici paylaşımlar yaptığını ileri sürmüştü.

Suç duyurusuyla başlatılan soruşturma neticesinde şüpheliler hakkında "Suç işlemeye alenen tahrik etme" iddiasıyla 5'er yıl hapis istemiyle dava açılmış, ayrıca 5 sanık 1 yıl boyunca spor müsabakalarını seyirden de men edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler