Adliye personeline yönelik EYP'li saldırıya ilişkin dava

Adliye personeline yönelik EYP'li saldırıya ilişkin dava

- Adana'da uyuşturucu davasına ilişkin keşif yapan adliye personeline yönelik saldırıyla ilgili 2 sanığın yargılanmasına devam edildi

Adliye personeline yönelik EYP'li saldırıya ilişkin dava

- Adana'da uyuşturucu davasına ilişkin keşif yapan adliye personeline yönelik saldırıyla ilgili 2 sanığın yargılanmasına devam edildi

ADANA (AA) - Adana'da uyuşturucu davasına ilişkin keşif yapan adliye personeline yönelik el yapımı patlayıcıyla düzenlenen saldırıyla ilgili terör örgütü PKK/KCK üyesi olduğu öne sürülen 2 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

Adana 11. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmada tutuklu sanıklardan Hayrullah Turan salonda hazır bulundu, diğer sanık Davut Esen ise bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Sanık Esen savunmasında, keşifte görevli yargı mensuplarıyla hiçbir husumetinin ve ilgisinin bulunmadığını iddia etti.

Hakkındaki gizli tanık beyanlarının gerçeği yansıtmadığını savunan Esen, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Sanık Turan ise üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Hakkımdaki gizli tanığın beyanlarını da kabul etmiyorum. Herhangi bir bombalı ya da silahlı eyleme karışmadım.Tahliyemi ve beraatimi talep ederim." ifadesini kullandı.

Cumhuriyet savcısı da eksik hususların giderilmesi ve dosyadaki mevcut delil durumu dikkate alınarak sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi yönünde görüş bildirdi.

Mahkeme heyeti de tutuklu sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesinin aralarında hakim ve savcıların da yer aldığı 7 kişilik heyetine 17 Ekim 2016'da el yapımı patlayıcıyla (EYP) saldırı düzenlenmişti. 2 zabıt katibinin hafif yaralandığı olayla ilgili saldırıyı düzenlediği iddiasıyla Hayrullah Turan ve Davut Esen tutuklanmıştı.

Sanıklar hakkında "fikir birliği içinde devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak", "taşınması yasak maddeleri bulundurmak", "mala zarar verme", "PKK/KCK üyesi olmak" ve "görevi başındaki memurları kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet ve 194'er yıl hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler