Afrin ilçe merkezi sınırları içine girildi

Afrin ilçe merkezi sınırları içine girildi

Şavarighat El Caviz ve Melkiye köylerini YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırarak Afrin ilçe merkezi sınırlarına giren TSK ve ÖSO, altı köyü teröristlerden temizledi.

AFRİN/ANKARA - EKİP

Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 3171 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi.

  •  

 

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, hudutlar ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak, Suriye'nin kuzeybatısındaki Afrin'de PYD/YPG/PKK/KCK ve DEAŞ mensuplarını etkisiz hale getirmek, dost ve kardeş halkı teröristlerin baskı ve zulmünden kurtarmak amacıyla 20 Ocak'ta başlatılan harekat sürüyor.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) terör örgütü YPG/PKK'dan kurtardığı Cinderes belde merkezindeki mahalle ve sokaklarda arama tarama faaliyetleri devam ediyor. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) terör örgütü YPG/PKK'dan kurtardığı Cinderes belde merkezindeki mahalle ve sokaklarda arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

Zeytin Dalı Harekatı, Afrin ilçe merkezi sınırları içine girdi

TSK ve ÖSO, Afrin ilçe merkezinin kuzeydoğusundaki Şavarighat El Caviz ve Melkiye köylerini kurtardı. Söz konusu yerleşimler, Zeytin Dalı Harekatı'nda ilçe merkezinde ele geçirilen ilk köyler oldu. 

Afrin ve Azez ilçelerine su sağlayan 17  Nisan Barajı da ele geçirildi

Bölgedeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, TSK ve ÖSO, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Büyük Halobu köyünü terörden arındırdı. Böylece 17 Nisan Barajı'nın bulunduğu nokta da ele geçmiş oldu.

Baraj göletinin batı kısımları ise halen teröristlerin işgalinde bulunuyor.

17 Nisan Barajı, Afrin'in kuzeyinde Şeran belde merkezinde bulunuyor. İlçe genelinde elektrik ve temiz su ihtiyacını karşılayan tek kaynak niteliğinde.

1977 yılında inşa edilen baraj, Şeran ve Afrin'in elektrik ihtiyacının yaklaşık üçte birini sağlıyor.

164 bölge kontrol altına alındı

TSK ve ÖSO, Afrin'in Kurt Farmez köyü ile Afrin ilçe merkezine bağlı Anab ve Meryemeyn köylerini teröristlerden arındırdı.

Harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 128'i köy, 31'i kritik nokta olmak üzere toplam 164 bölgeyi kontrol altına alındı.

 

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Büyük Halobu köyünü terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, Afrin'in kuzeydoğusundaki Şeran beldesine bağlı Büyük Halobu köyünü terör örgütleri YPG/PKK-DEAŞ'tan arındırdı.

YPG/PKK 6 yıl önce Azez'e gönderilen suyu kesmişti

YPG/PKK, 6 yıl önce Afrin'i ele geçirdiğinde bu barajdan, Suriye-Türkiye sınırında askeri muhaliflerin kontrolündeki Azez ilçesine gönderilen suyu da kesmişti.

TSK ve operasyonlara destek veren ÖSO güçleri, harekatın başından bu yana YPG/PKK-DEAŞ'ın işgalindeki Afrin'de 5'i belde merkezi, 125'ü köy, 31'i kritik nokta olmak üzere toplam 162 bölgeyi kontrol altına aldı. 

 

Cinderes belde merkezindeki mahalle ve sokaklarda arama tarama faaliyetleri devam ediyor. ÖSO mensupları, çocuklarla yakından ilgilendi.Cinderes belde merkezindeki mahalle ve sokaklarda arama tarama faaliyetleri devam ediyor. ÖSO mensupları, çocuklarla yakından ilgilendi.

YPG/PKK'nın yığınak ve savunma hatları, büyük ölçüde Afrin ilçe merkezinde bulunuyor. Beldelerdeki sivilleri canlı kalkan yapabilmek için nüfusu zorla ilçe merkezine yönlendiren örgüt, merkezden Beşşar Esed rejimi ve askeri muhaliflerin kontrolündeki bölgelere gitmek isteyen Arap ve Kürt nüfusa ise engel oluyor. Sivillerin alıkonulması, Birleşmiş Milletler'den de tepki görüyor.

Suriye sınırına askeri sevkiyat

Türkiye'nin farklı kentlerindeki birliklerden gönderilen tank yüklü 6 araçlık tır konvoyu, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Kilis'e ulaştı.

Güvenlik önlemleri altında kent merkezinden geçen konvoyun, Suriye sınırındaki birliklere takviye amaçlı gönderildiği öğrenildi.

Köprüler de sınırda

Harekat kapsamında Afrin'in batısında yer alan terör mevzileri savaş uçakları ve obüs toplarıyla vuruldu.

Türkiye'nin çeşitli birliklerinden gönderilen tank ve iş makinesi ile terör örgütünün kazdığı çukurları aşmak için kullanılacak köprüler de sınıra sevk edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler