AK Parti Adana İl Başkanı Kebude: Milletimiz sağduyu ile hareket edecek?

AK Parti Adana İl Başkanı Kebude: Milletimiz sağduyu ile hareket edecek?

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude ve Adana Milletvekili Vahit Kirişci, Pozantı'da halkla buluşarak, Anayasa değişiklik paketi hakkında bilgi verdiler.Anayasa...

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude ve Adana Milletvekili Vahit Kirişci, Pozantı'da halkla buluşarak, Anayasa değişiklik paketi hakkında bilgi verdiler.

Anayasa değişikliğinin Türkiye'yi şaha kaldıracağını, ekonomiyi, demokrasiyi, özgürlükleri uluslararası standartlara kavuşturacağını söyleyen İl Başkanı Mustafa Kebude, milletin 12 Eylül'de, AK Parti'nin ya da başka bir partinin, bir grubun veya bir zümrenin Anayasa değişikliğini değil Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'ndaki değişikliği oylayacağını vurguladı.

Anayasa değişiklik paketinin milletin ve Türkiye'nin kaderini ilgilendiren büyük bir değişim projesi olduğunu söyleyen Kebude, 12 Eylül'de yapılacak referandumda milleti 'hayır' oyu kullanmaya çağıran muhalefet partilerinin şu ana kadar milleti tatmin edecek, neden 'hayır' çağrısı yaptıklarını açıklayacak bir gerekçe bulamadıklarını belirtti. Anayasa değişiklik paketinin bir parti meselesi olmadığının altını çizen Kebude, "Her zaman engin sağduyusu ile hareket eden milletimiz, kadın haklarının anayasal güvenceye kavuşması için, çocuk istismarının önüne geçilmesi için, özürlülerin, yaşlıların, şehitlerimizin bize emaneti olan dul ve yetimlerin, gazilerimizin haklarının anayasal teminat altına alınması için 'evet' diyecek. İşçi kardeşlerimiz daha fazla haklara sahip olmak ve birden fazla sendikaya üye olmak için 'evet' diyecekler. Memur kardeşlerimiz, toplu sözleşme hakkı için, kendilerine verilen kınama ve uyarma cezalarına yargı yolunun açılması için 'evet' diyecekler. Esnaf ve zanaatkarlarımız, sosyal ve ekonomik politikalarda daha fazla söz sahibi olabilmek için 'evet' diyecekler." dedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi nezdinde en çok başvuru yapılan ve en çok uyarı yapılan ülkenin Türkiye olduğunu hatırlatan Kebude, bu nedenle Anayasa değişiklik paketiyle Anayasa Mahkemesi'ne doğrudan başvuru hakkı getirildiğini anlattı. Üstünlerin hukukundan, hukukun üstünlüğüne geçmek için düzenlemeler yapıldığını kaydeden AK Parti Adana İl Başkanı Kebude, değişiklik paketinde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden YAŞ kararıyla atılanların mahkemelerde haklarını arayabilmelerinin de önünün açıldığının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler