AK Parti İl Başkanı: Provokasyonun arkasında MHP ve İP var?

AK Parti İl Başkanı: Provokasyonun arkasında MHP ve İP var?

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, Kozan'daki Şehit Uzman Çavuş Metin Can'ın cenaze töreninde yaşanan provokatif eylemlerin arkasında MHP ve İşçi...

AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude, Kozan'daki Şehit Uzman Çavuş Metin Can'ın cenaze töreninde yaşanan provokatif eylemlerin arkasında MHP ve İşçi Partisi'nin (İP) olduğunu iddia etti.

İl binasındaki basın toplantısında konuşan Kebude, AK Parti'nin MHP tarafından organize edilen bir 'tehdit' altında olduğunu ileri sürdü. Törende olayları çıkartan grupların fotoğraflarını gösteren Kebude, aralarında İP ilçe başkanının da bulunduğu kişilerin isim ve yaptıkları işleri tespit ettiklerini kaydetti.

Kebude, "Devlet büyüklerine saldırı, emniyet ve valiliğin araçlarına saldırı ve zarar vermek, 'milliyetçilik' ve 'vatanseverlikle' bağdaşmaz. Bu topraklara Güneydoğu'da mayın ekenlerle, Adana'da kin ve nefret ekenler aynı amaca hizmet etmektedir." dedi.

Kozan'da düzenlenen şehit cenaze törenini siyaset arenasına çeviren zihniyeti ve bu zihniyeti kışkırtan kesimleri şiddetle kınadığını vurgulayan Kebude, vatanın ve milletin beraberliği için gözünü kırpmadan şahadet şerbeti içen uzman çavuşun uğurlama töreninin İslam dini ve Türk geleneklerine aykırı şekilde yapıldığını hatırlattı.

Bir kısım parti yöneticilerinin elleriyle bir siyasi partinin sembollü olan işareti yaparak cenaze törenini provoke etmeye çalışan grubu yatıştırmak yerine görmezden gelerek kışkırttığını savunan Kebude, bu siyasi parti temsilcilerinin tavırlarını bir kez daha gözden geçirmelerini tavsiye etti. Kebude, şunları söyledi: "Bu tür provokatif girişimler kimsenin siyasi ikbaline bir fayda sağlamayacağı gibi milletimizin birliğine yönelik çirkin tezgâhlar olarak kamuoyunda karşılığını bulacaktır. Şehit cenaze törenleri, siyasi partilerin gösteri yapacağı, şov yapacağı, devletin yetkili kişi ve kuruluşlarına veya cenazeye insani bir duyarlılığı gösterme adına katılan kişilere saldırı yapılacak bir yer değildir. Çevre illerden de bindirme kıtalarla desteklenmeye çalışılan bu tip saldırgan ve provokatif görüntüler yalnızca terör örgütünün kirli, çirkin, pis amaçlarına hizmet verir. Gönül isterdi ki bu vatan uğruna, bu millet uğruna gözünü kırpmadan canını veren şehidimizi dinimize, töremize yakışan bir vakarda toprağa emanet edebilseydik. Yaşanan bu görüntülerin bir daha tekrarlanmaması en büyük dileğimizdir."

Artık hiçbir şeyin gizli kalmadığını dile getiren Kebude, fotoğraflar üzerinde 'bozkurt' işareti yapan grupların provoke davranışlarla cenaze törenini gölgelediğini anlattı.

İP ilçe başkanının fotoğrafını gösteren Kebude, "Bütün katılımcılar sessiz beklerken İP temsilcisi grubu provoke etmeye çalışıyor. Bunlar aynı amaca hizmet eden, aynı kaynağa su taşıyan, ayrılık rüzgârları estiren ruh ikizleridir. Kozan'a daha öncede şehit cenazeleri geldi. Ama böyle provokatif eylem olmadı. Durum öyle gösteriyor ki bu olaylar daha önce üzerinde kafa yorulup organize bir şekilde törende ortaya konulmuştur." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler