Akdeniz'de Yunan tankeri ile Türk balıkçı teknesi çarpıştı: 5 ölü

Akdeniz'de Yunan tankeri ile Türk balıkçı teknesi çarpıştı: 5 ölü

- Balıkçı teknesindeki 5 kişinin de cansız bedenine ulaşıldı

Akdeniz'de Yunan bayraklı tanker ile Türk balıkçı teknesi çarpıştı

ADANA (AA) - Adana'nın Karataş ilçesi açıklarında Yunanistan bayraklı bir tanker ile Türk bayraklı balık avlama teknesinin çarpıştığı, alabora olan teknede kaybolan 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldığı bildirildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığından yapılan açıklamaya göre, saat 05.50'de Karataş ilçesi 15 deniz mili açıklarında Yunanistan bayraklı bir tanker ile Türk bayraklı balık avlama teknesinin çarpıştığı ve teknenin alabora olduğu bilgisi alınması üzerine bölgeye 3 Sahil Güvenlik botu ve bir Sahil Güvenlik Dalış Timi sevk edildi.

Teknedeki 5 kişinin bulunması amacıyla bölgede arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Türk bayraklı balıkçı teknesindeki 5 kişinin cansız bedenine ulaştı.

Balıkçıların cenazeleri, önce Karataş ilçesi kıyısına ardından da Karataş Devlet Hastanesi morguna götürüldü.

- "Balıkçı camiası olarak büyük acı hissediyoruz"

Mersin Balıkçılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Ramazan Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, teknenin balık avı için Mersin Balıkçı Barınağı'ndan açıldığını söyledi.

Teknede kaptan Metin Büten ile balıkçılar Fevzi Yardımcı, Recep Yıldız, Volkan Vural ve Suriye uyruklu Muhammet Leyla'nın bulunduğu bilgisini veren Kaya, kazayı öğrenince büyük üzüntü duyduklarını belirtti.

Kaya, teknenin Yunanistan bayraklı bir tanker ile çarpıştığı haberini aldıklarını ifade ederek, "Kaza sonrası tekne hava basıncı nedeniyle ters dönmüş. İlk müdahaleyi Yunan gemisi ile Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerinin yaptığını öğrendik. Biz canlı olmalarını umut ediyorduk ama üzüntüyle 4 kişinin ölüm haberlerini aldık. Balıkçı camiası olarak büyük acı hissediyoruz. Ailelere başsağlığı diliyor, acılarını paylaşıyoruz." dedi.

- "Tekne ters çevrilmişti, ağları daha sudaydı"

Bölgede balıkçılık yapan Mehmetcan Mendi, denizdeki ağlarını topladıkları sırada teknenin battığını gördüklerini söyledi.

Batan tekneye ilk kendilerinin ulaştığını ve durumu hemen Sahil Güvenlik Komutanlığı ekiplerine bildirdiklerini anlatan Mendi, "Tekne ters çevrilmişti, ağları daha sudaydı. Biz elimizden geldiği kadar yardım etmeye çalıştık ama tekne ters dönmüştü. Yunan gemisi seyir halinde çok hızlı gidiyordu, tekneyi altına alarak ters çevirdi." diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler