Anayasa Mahkemesi'ni, insan hakları mahkemesi yapacağız?

Anayasa Mahkemesi'ni, insan hakları mahkemesi yapacağız?

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, referanduma sunulan anayasa değişiklikleriyle Anayasa Mahkemesi'nin insan hakları mahkemesi...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Ömer Çelik, referanduma sunulan anayasa değişiklikleriyle Anayasa Mahkemesi'nin insan hakları mahkemesi halini alacağını söyledi.

Türkiye'de yüksek yargının milletle sorunlu bir görüntü arz ettiğini belirten Çelik, bu durumun referandumdan sonra değişeceğini savundu. Çelik, "Anayasa Mahkemesi'ni İnsan Hakları Mahkemesi haline getiriyoruz. Yani siz de bir haksızlığa uğradığınızda bu haksızlığın giderilmesi için kendi ülkenizde gidip bir dilekçeyle kendi hakkınızı çok rahat arayacaksınız." ifadesini kullandı.

"Türkiye'de bazı tanımlamalar yanlış yapılıyor." diyen Çelik liderlik yapmanın toplumun ufkunu açmak anlamına geldiğini belirtti. Referanduma yönelik çalışmalar kapsamında Bey Mahallesi'ndeki Gelinkayalılar Derneği'nde 5 bin kişiye hitap eden Çelik, "Anamuhalefet partisi lideri veya muhalefet partisi lideri deniliyor. Bu yanlış. Herkes genel başkan olabilir ama lider olamaz. Liderlik bir kişiye halkın verebileceği bir sıfattır. Türkiye'de pek çok genel başkan var. Ancak bir tek lider var. O da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'dır." dedi. Ömer Çelik konuşmasında anayasa değişikliğine neden gerek duyulduğunu da örnekler eşliğinde açıkladı. "Anayasa senin toprağa ektiğin tohumdur. Tohumu iyi ekersen bundan iyi ürün alırsın." diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, "Devletimizin, milletimizin ve ekonomimizin güçlü olması için çağdaş bir anayasamız olması lazım." şeklinde konuştu.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler