AOSB’de Başkan Sütcü ve yönetimi güven tazeledi  

AOSB’de Başkan Sütcü ve yönetimi güven tazeledi  

  - AOSB’ye 2015-2018 yılları arasında 132 milyon TL yatırım yapıldı. Başkan Sütcü: “AOSB’nin gelişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadık”  

oseab.jpg

Adana Organize Sanayi Bölgesi’nin (AOSB) 12.Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleşti. Tek listeyle gidilen Genel Kurulda, üyelerin tamamının oyunu alan AOSB Başkanı Bekir Sütcü ve yönetimi güven tazeledi.   

  AOSB Seyhan Salonu’nda gerçekleşen Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan AOSB Başkanı Bekir Sütcü,“Doğu, Güneydoğu ve sınır ötesinde ülke bütünlüğünü korumak adına gözünü kırpmadan şehit olan asker ve polislerimizi rahmet ve minnetle anıyor; yakınlarına başsağlığı dileklerimi iletiyor,  gazilerimize acil şifalar diliyorum.” dedi.

  Bugüne kadar yaptıkları ve bundan sonra gerçekleştirmeyi planladıkları hizmetler hakkında bilgiler veren Sütcü, AOSB’nin gelişmesi için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarının altını çizdi. Sanayicinin daha kaliteli ve iyi hizmet alabilmesi için var güçleriyle çalıştıklarını belirten Bekir Sütcü, yönetim kurulu üyeleriyle her zaman istişare kültürüne bağlı kalarak hareket ettiklerini söyledi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın liderliğinde, tüm kamu kurum ve kuruluşları, odalar, meslek örgütleriyle uyum içerisinde çalıştıklarını vurgulayan Sütcü, bu uyumun Adana’ya menfaat sağladığını bildirdi.

 

  “132 milyon TL yatırım”

  2015-2018 yılları arasında AOSB’de büyük yatırım olarak; kullanma suyu 2. Arıtma Tesisi, ishale hatları, su depoları, mevcut alan elektrik hatlarının yer altına alınması ve ilave alanın tüm altyapılarıyla tamamlandığına işaret eden Başkan Sütcü, toplamda 132 milyon TL yatırım yapıldığını bildirdi.

  Başkan Sütcü, Ulaştırma Bakanlığı tarafından TEM otoyoluna ulaşımı kolaylaştıracak alternatif OSB-Otoban bağlantı yolu yapımı için çalışmaların sürdüğünü belirterek, projesi ve kamulaştırması kendilerine ait olacak bu yol için hazırlanan projenin Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından onaylandığını kaydetti.

  Çatalan suyunu tüm sanayicilere ulaştırmayı hedeflediklerini açıklayan Sütcü, “Çatalan suyu 1. etabı ile 140 sanayicimiz içme suyuna kavuşmuştu. 352 sanayicimiz ise ASKİ’nin 2. etap çalışmalarının bitirilmesini bekliyor. Bölgemizde faaliyette bulunun işletmelerin ihtiyacını karşılamak üzere D-400 Karayolu üzerinde Akaryakıt/LPG satış ve servis istasyonu için çalışmalara başladık” diye konuştu.

 

  25 -30 yıl su sıkıntısı yaşanmayacak

  150 bin metreküp/gün kapasiteli kullanma suyu 2. Arıtma Tesisi’nin devreye girdiğini ve 72 bin metreküp/gün olan kapasitelerinin 222 bin metreküp/güne çıktığını anlatan Bekir Sütcü,  böylece bölgede 25-30 yıl kullanma suyu sıkıntısı yaşanmayacağını dile getirdi.  Sütcü,  ayrıca, bölgenin 30 yıllık enerji ihtiyacını karşılamak amacıyla genişletme alanı sınırları içerisinde ulusal hatta entegre olacak yeni indirme merkezi için TEİAŞ’a da yer tahsis çalışması yapıldığını açıkladı.

Bölgenin marka değerini güçlendirecek çalışmaları sürdürdüklerini, bu kapsamda, bölge içerisindeki Hacı Oğuz Camii yanında toplam alanı 13 bin metrekare olan AOSB Yürüyüş/ Koşu Parkı Projesi için de ilk adımın atıldığını bildiren Sütcü, “Ayrıca, AOSB’mizin bölgemize değer katacak olan, içerisinde yürüyüş parkurlarının ve kafelerin de yer aldığı toplamda 13 bin 500 metrekare alanlı Şehitler Parkı Projesi’nin çalışmaları devam ediyor” dedi.

  Bin 735 metre kare alan üzerinde 4 yıldızlı otel projesinden de söz eden Başkan Sütcü,

“37 standart ve 4 suit oda, 2 adet tenis kortu, 1 futbol ve 1 basketbol sahası, 500 kişilik balo/toplantı salonu, 2 adet 20’şer kişilik ve 1 adet 15 kişilik toplantı salonu, spa merkezi ve fitness salonları, kafesi ve restoranlarıyla tamamlanacak olan otel projemiz 8 katlı olacaktır” diye konuştu.

 

  AOSB Akademi

  Sanayicilere ve çalışanlara eğitim desteği sağlamak amacıyla 2014’te hayata geçirilen AOSB Akademi bünyesindeki eğitimlerden bugüne kadar 12 bin 675 kişinin faydalandığını ifade eden AOSB Başkanı Bekir Sütcü, yeşil OSB çalışmaları konusunda ise şu bilgileri verdi:

  “En yeşil OSB olma yolundaki ilerleyişimize her geçen gün daha da çok yaklaşıyoruz. Son 3 yılda toplam 160 bin adet fidan dikimi gerçekleştirdik. Bölgemizdeki caddelerde 2017’de 3 bin metre taş mastik asfalt serimi yaptık. 2018’de 5 bin metre yola taş mastik asfaltlama yapmayı planlıyoruz.”

Başkan Sütcü, hazırladıkları Tekstil Kümelenmesinin Uluslar arası Rekabet Kapasitesi’nin Geliştirilmesi’ başlıklı 3 milyon dolarlık UR-GE projemiz Ekonomi Bakanlığı tarafından kabul edildiğini ifade etti.

Türkiye’deki OSB’ler arasında ilk ve tek olan ‘Mükemmellikte yetkinlik için tanımlanan 4 yıldız’ ödülünü aldıklarına da vurgu yapan Sütcü, “Bölge Başkanlığımız Türkiye Kalite Derneği’nin eğitimlerini tamamlayıp, Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı’nın denetimlerinden başarıyla geçerek bu belgeyi almaya hak kazanmıştır” dedi.

 

  Vali Demirtaş, sanayicilere hitap etti

  Genel Kurulda sanayicilere hitap eden Vali Mahmut Demirtaş ise  1984 yılında temeli atılarak kurulan AOSB’nin Türkiye’nin en büyük organize sanayi bölgelerinden birisi olduğunu anımsattı. Genel Kurulun ülke ve Adana için hayırlı olmasını dileyen Demirtaş, “Adana OSB, dünde bugüne sanayicilerimizin ihtiyaçlarını rahatlıkla sürdürebildikleri, yenilikçi bakış açısıyla çevre ve topluma duyarlı çalışmaların ön planda tutulduğu; teknolojinin etkin biçimde kullanıldığı, fark yaratan hizmetlerin sunulduğu örnek bir organize sanayi bölgesidir. Adana OSB, sürdürdüğü kalite, finans, insan kaynakları, çevre ve enerji politikaları ile sanayimizin güneydeki üssü olma gururunu ve kıvancını yaşamaktadır” ifadelerini kullandı.

  Adana OSB’nin bu dinamik yapısının paralelinde kentin özellikle sanayide hak ettiği noktalara ulaşması için çalıştıklarını kaydeden Demirtaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

  “Bu anlamda tarımdan sanayiye, eğitimden kültüre, sağlıktan turizme, bilimden teknolojiye; sosyal, kültürel ve ekonomik alanda birçok adımı hep birlikte atıyoruz. Adana’nın sosyo-ekonomik gelişmişlik düzeyini yükseltmek için, artık elimizde bir yol haritamız var. Bu yol haritası istikametinde adımlarımızı atacağız. Adana ekonomisini ülkemiz ve şehrimiz için daha fazla katma değer üretecek bir hale hep birlikte getireceğiz. Bu anlamda yürüttüğümüz çalışmaların başında Adana OSB’nin alanının genişletilmesi gelmektedir. Bugün itibariyle yaklaşık 100 hektar büyüklüğündeki alanla ilgili olarak Bakanlıkça yapılan işlemle bitmiş ve yer seçimi kesinleşmiştir. Bu alana ilişkin kamu yararı kararı alınmış olup, kamulaştırma işlemleri YİKOB tarafından yürütülmektedir.”

 

  Özel sektör temsilcilerine çağrı

  Önemli olanın ilin mevcut potansiyellerini harekete geçirmek olduğunu dile getiren Demirtaş, özel sektör temsilcilerine şu çağrıda bulundu:

  “Valilik olarak kapımız ilimize yatırım yapmak isteyen tüm müteşebbislere, 7 gün 24 saat açıktır. Geliniz, faaliyette olan ya da kurulma aşamasında bulunan OSB’lerimizde yerlerinizi alınız. Yapacağınız yatırımlarla hem ülkemiz hem de Adana’mız kazansın. Sağlayacağımız istihdamla bu şehrin güzel insanlarının sosyo-ekonomik düzeylerini yükseltelim. Herkese iş ve aş kapısı açalım. İnsanımızın mutluluğuna, ülkemizin refahına katkı sunalım.”

  AOSB Genel Kurulunda; Bekir Sütcü’nün başkanlığındaki yönetim kurulu Ömer Kaya, Yusuf Kara, Selahattin Onatça, Mehmet Nedim Büyüknacar’dan oluştu. Denetim Kurulu asil üyeliklerine ise Hilal Atilla Aksöz ve Mustafa Fidan yeniden seçildi.

                                          

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler