'Arınç için Başbakanlık yolu gözüktü'

'Arınç için Başbakanlık yolu gözüktü'

Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı aday olup da seçilirse, Başbakan kim olacak?Takvim gazetesinden Bülent Erandaç, bugün "Başbakan Arınç olacak" başlığıyla...


Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı aday olup da seçilirse, Başbakan kim olacak?

Takvim gazetesinden Bülent Erandaç, bugün "Başbakan Arınç olacak" başlığıyla kaleme aldığı köşe yazısında Çankaya Köşkü ve Başbakanlık için konuşulan formülleri açıkladı. Erandaç'a göre Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a başbakanlık yolu gözüktü.

İşte Erandaç'ın bugünkü köşe yazısı:

"Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın baş başa görüşmesi yapılmadan, bir acelecilik, sabırsızlık, yangın çıkarma çabaları ortalığı kapladı. Son 3 günlük gazetelere bakalım.

Önceki gün Abdullah Gül'ün Çankaya'dan indikten sonra Ak Parti genel başkanı ve Bayburt modeliyle hemen Başbakan olacağı ağırlıklı idi. Dün, Gül'ün "siyaset planım yok" sözlerinin ardından, "Veda mı?

Damardan siyaset mi?" tartışmaları yoğunlaştırıldı.

Bugün "Gül'süz AKPARTİ" formülleri gündeme girdi.

30 Mart'ta aziz halkımız ne düşündüğünü gösterdi. Zaten 30 Mart, Cumhurbaşkanlığı seçiminin birinci turu özelliğindeydi. 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı için oylar atılacak.

Çankaya'ya Tayyip Erdoğan seçilecek.

Tayyip Erdoğan sonrasında, Başbakanlık ve Ak Parti Genel Başkanlığı boşalacak.
Hükümet ve parti şekillenmesi, Erdoğan'ın Gül'le yapacağı konuşmada kesinlik kazanacak. Peki, o görüşmeden, ne çıkacak?

İki ayrı formül var

"Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı adaylığı. Gül'ün, veda etmeyeceği, Ak Parti'nin başarısı için ya önde ya geride (akil adam) olarak görevine devam etmesi'' kararları çıkacak. Gül ve Erdoğan'ın, Türkiye'nin geleceğini konuştukları, kenara çekme, tasfiyenin söz konusu olmadığı anlaşılacak.

GÜL, GENEL BAŞKANLIĞA 'EVET' DERSE YENİ ŞEKİLLENME: Başbakan Bülent Arınç, Ahmet Davutoğlu, Ali Babacan olabilir. Genel Başkan ise Abdullah Gül...

GÜL 'BEKLEYECEĞİM' DERSE YENİ ŞEKİLLENME: BÜLENT ARINÇ kesinlikle BAŞBAKAN. Genel Başkan ise Numan Kurtulmuş

SONUÇ: Neden, kesinlikle Bülent Arınç Başbakan?

Bir siyaset ustası Tayyip Erdoğan'ın, yeni hükümet ve parti şekillenmesinde, Abdullah Gül ve Bülent Arınç gibi 2 önemli kurucu ve etkili ismin bir anda kenara çekilmesini makul ve mantıklı bir siyasi duruş olarak görmeyecektir. Gül'ün geriye çekilmesi halinde kesinlikle Bülent Arınç'ın Başbakanlığı'nda, 2015 seçimlerine gidilecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler