Asker oğlunun mektubunu okuyabilmek için 50 yaşından sonra okuma öğrendi...

Asker oğlunun mektubunu okuyabilmek için 50 yaşından sonra okuma öğrendi...

Asker yolu bekleyenlerin en büyük tesellisi, aldıkları mektuplardırİlerleyen teknoloji normal mektuplaşmayı bitirse de asker mektupları hâlâ kışla ile...

Asker yolu bekleyenlerin en büyük tesellisi, aldıkları mektuplardır

İlerleyen teknoloji normal mektuplaşmayı bitirse de asker mektupları hâlâ kışla ile aile arasındaki hasreti hafifleten en önemli araç. Adana'da yaşayan asker annesi Günay Öztürk, bu hasretini hep başkalarının yardımıyla gideriyordu. Okuma bilmeyen yaşlı kadın, bu vuslatın artık kendine özel olması için 50 yaşından sonra okuma öğrendi. Hiç okula gidemeyen Günay Öztürk, Şırnak'ta vatani görevini yapan oğlunun gönderdiği mektupları okuyabilmek için 3 ayda okuma-yazma öğrendi.

Halk eğitim merkezi gözetiminde Soroptimist Kulübü İş ve Meslek Kadınları Derneği tarafından okuma-yazma bilmeyen kadınlar için İsmet İnönü İlköğretim Okulu'nda düzenlenen okuma-yazma kursuna gidenlere sertifikaları verildi. Sertifika alanlardan Günay Öztürk, askerdeki oğlundan gelen mektupları okuyabilmek için kursa katıldığını söyledi. "Allah'a şükürler olsun, geç de olsa okuma-yazma öğrendim." diyerek sevincini ifade eden Öztürk, "Oğlum Şırnak'ta çatışma bölgesinde askerlik yapıyor. Artık ondan gelen mektupları okuyabileceğim. Onun bana neler yazdığını kendim okuyacağım. Daha önce küçük oğlum, eşim okuyordu mektupları, artık ben okuyacağım." şeklinde konuştu.

ZAMAN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler