ASKON Adana Başkanı Çalışkan’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

ASKON Adana Başkanı Çalışkan’dan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Adana Şube Başkanı Recep Çalışkan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayasıyla bir mesaj yayımladı.

Çalışkan: “ Gazetecilik, gerçekleşen olaylarla ilgili haber ve gelişmeleri kamuoyuna duyuran, bizlerin haber alma hakkını kullanmasında önemli bir rol üstlenen; doğruluk, tarafsızlık, objektiflik, özel hayata ve kişilik haklarına saygı gibi değerleri uhdesinde barındıran önemli bir meslektir.

Toplumsal bilinci arttırmak ve güçlendirmek, kamu yararını her zaman ön planda tutmak, farklı seslerin, yorumların topluma duyurulması için çalışan basın mensubu arkadaşlarımız; kimi zaman çatışmalar içinde, kimi zaman şuanda olduğu gibi pandemi koşulları altında, kimi zaman ise şiddete maruz kalarak bu önemli mesleği icra etmektedir.

Gazetecilerimiz şartlar ne kadar zor olursa olsun haber kaynaklarından aldıkları bilgileri teyit ederek, kontrol ederek halka sunmalıdırlar. Haberlerin detaylarına dikkat etmeliler, ince eleyip sık dokuyarak işlerini yapmalılar.

Gazetecilerimizin, bağımsız ve tarafsız olabilmesi için ekonomik koşullar önem arz etmektedir. Çalışan Gazetecilerimizin çalışma koşullarının iyileştirilmesinin, emeklerinin karşılığını tam ve eksiksiz almaları gerektiğini her fırsatta dile getirmeye çalışıyoruz. Umarım, ülkemizde ve dünyada bu görevi yerine getiren tüm basın çalışanları hak ettikleri şartlara kavuşurlar.

Bu duygu ve düşüncelerle, toplumun önemli dinamiklerinden biri olan basının, güzide çalışanlarının 10 Ocak Gazeteciler Günü’nü kutlar, çalışma hayatlarında başarılar ve kolaylıklar dilerim.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler