ATO Başkanı Baş: "Adana'nın sorunları göz ardı edilmesin"

ATO Başkanı Baş: "Adana'nın sorunları göz ardı edilmesin"

ATO Başkanı Baş: "Adana'nın sorunları göz ardı edilmesin" dedi.ADANA(CİHAN)- Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, yıllarca Türkiye'nin en...

ATO Başkanı Baş: "Adana'nın sorunları göz ardı edilmesin" dedi.

ADANA(CİHAN)- Adana Ticaret Odası (ATO) Başkanı Şaban Baş, yıllarca Türkiye'nin en önemli metropollerinden biri olan Adana'nın tekrar eski günlerine dönebilmesi için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan destek istedi. Adana'nın en önemli sorunlarından birinin kabinede bakanı bulunmaması olduğunu ifade eden Baş, "Başbakan'a her hafta farklı bir bakanı Adana'yı ziyaret etmekle görevlendirmesini öneriyorum. Adana'nın sorunları ancak bu şekilde çözüm aşamasına taşınabilir." dedi.

ATO Başkanı Şaban Baş, Başbakan Erdoğan'ın yarın Adana'ya gerçekleştireceği ziyaretin, kentin temel sorunlarının çözümü yönündeki çalışmalara da başlangıç olmasını diledi.

Adana'daki tüm sivil toplum kuruluşları, milletvekilleri ve yerel yönetimlerinin Vali İlhan Atış önderliğinde koordine olmasına karşın birçok sorunun çözümlenmediğine dikkat çeken Baş, "Kentteki sorunların büyük bölümü bakanlıklar nezdinde çözüme kavuşturulabilir. Dolayısıyla Adana olarak sorunlarımızı kabineye ulaştıramamanın sıkıntısını yaşıyoruz. Ankara ile Adana arasındaki iletişimi Başbakan Erdoğan'ın katkılarıyla yeniden tesis etmek istiyoruz. Böylelikle gerçek güven ortamı yaşatılmış olacaktır." şeklinde konuştu.

Adana'nın 2006 yılında Financial Times Dergisi tarafından "Yabancı Yatırımcılar İçin En Avantajlı Bölge" seçildiğini hatırlatan Şaban Baş, buna karşılık teşvik sistemindeki yanlışlıkların bu konuda istenen başarıya ulaşılmasını engellediğini kaydetti.

Bölgenin yabancı yatırımcılar açısından elverişli duruma getirilmesi, özellikle de turizm potansiyeninin değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Baş, Tarsus-Karataş,Yumurtalık Sahil Yolu Projesi'nin derhal hayata geçirilmesi gerektiğini bildirdi.

Adana Havaalanı'nın katlanan ulaşım talebine yanıt verebilecek şekilde tadilatına ilişkin ihalelerin bir an önce sonuçlandırılmasını da isteyen Baş, şunları söyledi: "Adana, konumu, ulaşım imkânları, sahip olduğu tarihi mirası, doğal güzellikleri, sosyal ve kültürel etkinlikleri ile turizm açısından önemli potansiyeller taşımaktadır. Turizmin alt yapısını oluşturan nitelikli konaklama tesisleri açısından yetersizlikler giderilmelidir. Öncelikle, 4 bin yıla uzanan tarihi geçmişiyle önemli bir potansiyele sahip olan Tepebağ bölgesinin turizm koruma alanına dönüştürülerek ekonomiye kazandırılması yönünde gerekli kaynağın bir an önce aktarılması gerekmektedir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler