Aytaç Durak'a dava üstüne dava!

Aytaç Durak'a dava üstüne dava!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak hakkında ''hakaret, kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ifşa...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak hakkında ''hakaret, kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ifşa etmek'', belediyede imar tadilatı takibi yapan kadın hakkında da ''şantaj, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi'' iddialarıyla dava açıldı.

Alınan bilgiye göre, İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak'ın, mart ayında yapılan meclis toplantısında, belediye meclisinin 7 üyesinin adının geçtiği ileri sürülen ses kasetini dinletmesiyle ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma tamamlandı.

Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Mehmet Esmendemir'in şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Aytaç Durak hakkında ''hakaret, kişiler arasındaki haberleşmenin gizliliğini ifşa etmek''; kendi adına kurduğu iş yerinde iş sahipleri adına belediyelerde ve ilgili bakanlıklarda işletme açılışı ve imar tadilatı gibi konularda iş takipçiliği ve Adana'da petrol istasyonu açmak isteyen akaryakıt şirketinin danışmanlığını yaptığı belirtilen Fatma Arzu Yeniçeri hakkında da ''şantaj, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi'' iddialarıyla dava açıldı.

Adana 13. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede, Durak hakkında 5 yıla kadar, Fatma Arzu Yeniçeri hakkında da 6 yıla kadar hapis cezası istendi.

Yargılanmalarına önümüzdeki günlerde başlanacak Durak ve Yeniçeri hakkındaki iddianamede şu ifadelere yer verildi:

''Müşteki Mehmet Esendemir, 16 Mart 2010 tarihli dilekçesinde, Adana Büyükşehir Belediyesi meclisi toplantısında Aytaç Durak'ın ne şekilde kaydedildiği belli olmayan bir konuşma kaydının bir kısmını dinletip, bu görüşmenin bir kısım belediye meclis üyelerinin rüşvet pazarlığını içerdiğini söylediğini, kayıtta 7 kişinin adı geçtiğini, birisinin de kendi olduğunu söyleyerek kendisine hakaret eden şahıslar hakkında şikayetçi olup uzlaşmak istemediğini bayan etti.

Şüphelilerden Fatma Arzu Yeniçeri'nin müşteki ile telefon görüşmelerine ait olduğunu iddia ettiği görüşmeleri kayda alıp diğer şüpheliye vermek suretiyle haberleşmenin gizliliğini ihlal, söz konusu kaseti ifşa edeceği yolunda şayia yaratıp belediye meclis üyeleri üzerinden taleplerinin kabulü hususunda tehdit unsuru olarak kullanmak suretiyle şantaj suçlarını işledi, şüpheli Aytaç Durak'ın görüşme kaydının belediye meclis toplantısında aleni olarak dinletmek suretiyle haberleşmenin gizliliğinin ihlali, kasetteki sesin müştekinin sesi olduğuna inandığını söyleyerek müştekiyi zan altında bırakan sözlerle de hakaret suçlarını işledikleri anlaşıldı.''

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler