Bahçeli?nin ikna odası?

Bahçeli?nin ikna odası?

MHP Trabzon eski Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu'nun açıklamaları kamuoyunda büyük yankı buldu.AK Parti milletvekilleri tarafından verilen idam cezasıyla...

MHP Trabzon eski Milletvekili Orhan Bıçakçıoğlu'nun açıklamaları kamuoyunda büyük yankı buldu.

AK Parti milletvekilleri tarafından verilen idam cezasıyla ilgili önergeye MHP milletvekillerinin baskı ile destek vermediği öğrenildi. Devlet Bahçeli'nin önerge verilmesi üzerine MHP milletvekilleri ile 1.5 saatlik toplantı yaparak önergeye ret oyu vermelerini istediği belirtildi. MHP'yi köşeye sıkıştıran önergeyi dönemin AK Parti Aksaray Milletvekili Ramazan Toprak verdi. Önerge oylamasında MHP'li Bıçakçıoğlu ret oyu verirken, rahmetli Mehmet Gül ise oylamaya katılmadı.

CİDDİ SIKINTI YAŞADILAR

Dönemin AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz, o günleri çok iyi hatırladığını belirterek, "Bizim arkadaşlarımız tarafından önerge verildi. O dönemde olağanüstü gelişmeler yaşandı. MHP milletvekilleri Bahçeli tarafından ikna odasına alındı. Kendi içine sindiremeyen MHP'li arkadaşlar oldu. MHP kanadından arkadaşlar çok ciddi sıkıntı yaşadı. Bıçakçıoğlu bizim önergemize destek verdi. Bahçeli koalisyon ortağı olması nedeniyle birçok şeyi kabul etmek zorunda kaldı. Bizim arkadaşların verdiği önergeye destek bile veremediler" dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise Bıçakçıoğlu'nun açıklamalarının Bahçeli'nin gerçek yüzünü gün yüzüne çıkardığını belirterek, "Seçimlerden önce 'APO'yu asacağız' diyerek milletten oy istediler. Ancak daha sonra Apo'yu idamdan kurtaran  imzayı attılar. Milleti kandıranlar bugün gerçeklerle yüzleşince utançlarından kaçacak yer arayacaklardır" dedi.

HABER: Bilal ÇETİN / ANKARA - BUGÜN



 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler