Bahçeli'ye göre Erdoğan'ın hedefi MHP ?

Bahçeli'ye göre Erdoğan'ın hedefi MHP ?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Aydın İl Binasına asılan pankartın indirilmesine ilişkin, ''Bugün bir kez daha anlaşılmıştır ki; sayın...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Aydın İl Binasına asılan pankartın indirilmesine ilişkin, ''Bugün bir kez daha anlaşılmıştır ki; sayın Başbakan, bölücü terör yerine MHP'yi hedef almıştır'' dedi.

Kastamonu'daki programı çerçevesinde Küre'den sonra İnebolu'ya geçen Bahçeli, ilçe yakınlarındaki Beldeğirmeni Mevkisi'ndeki tarihi çınar altında yemek yedi. Bahçeli, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Partisinin Aydın teşkilat binasına asılan pankartın indirilmesinin hatırlatıldığı Bahçeli, şunları kaydetti:

''Bugün bir kez daha anlaşılmıştır ki; AKP, özellikle de 60. hükümet ve sayın Başbakan, bölücü terör yerine MHP'yi hedef almıştır. Bu hedef alma süreci, 12 Eylül referandum gününe kadar da devam edecek gibi görünmektedir. Bir demokratik hakkı kullanmak adına parti binasına asılan bir pankartı valilik ve emniyet aracılığıyla indirme gayretleri, hukuken birçok ikaza rağmen ısrarcı davranışları bu anlamı taşımaktadır. Ama MHP, bu tuzağa düşmeyecektir. Arkadaşlarımız pankartları talimat üzerine indirmişlerdir. Emniyet güçleriyle herhangi bir çatışma ortamına sürüklenme oyununa arkadaşlarımız düşmeyeceklerdir. Ama Başbakan, tarihle yüzleştiğinde bunların hepsinin hesabını verecek.''

Referandum öncesinde olası gerginliklerin önlenmesi adına partisinin teşkilatına bir uyarısı olup olmayacağı sorusunu yanıtlayan Bahçeli, bununla ilgili olarak bir genelgenin daha önce yayımlandığını belirtti. MHP'nin soğukkanlı ve sabırlı olduğunu, tuzağa düşmeyecek kadar tecrübesi bulunduğunu ifade eden Bahçeli, ''O bakımdan AKP, abesle iştigal ediyor. Başbakan, rüyalarda yaşıyor'' dedi.

-''HÜSEYİN ÇELİK TÜRK DÜŞMANIDIR''-

Bahçeli, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'in bugün yaptığı ''hiçbir zaman Türk düşmanı olmadığı, ancak her zaman her çeşit bölücülük, ayrımcılık ve ırkçılığa düşman olduğu'' yönündeki açıklamasının hatırlatılması üzerine, ''Hüseyin Çelik bey Türk düşmanıdır. Özel harekatın bu ülkede sunmuş olduğu hizmetler karşısında nankörlük yapmaktadır. Özel harekat üzerinden de MHP'ye iftirada bulunmaktadır. Vicdanımızda onun affı yoktur'' ifadelerini kullandı.

-''HAYIR KAMPANYASI İNEBOLU'DA BAŞLATILDI''-

İnebolu'nun tarih, kültür ve Türkiye'nin milli mücadelesinde önemli bir yeri bulunduğunu belirten Bahçeli, İnebolu'da istiklal yolunun açıldığını söyledi.

Bahçeli, ''Parti olarak buraya yaptığımız ziyaret sırasında da 12 Eylüldeki halk oylaması için istiklal yolunu, bu defa ülkenin AKP'den kurtuluşu olarak, 'hayır yolu' olarak isimlendiriyoruz. 'Hayır' kampanyası Ankara'da ilan edilmiştir ve İnebolu'da başlatılmıştır. Şimdi Anadolu'ya doğru yayılma sürecine girilmiştir. İnşallah 'hayır' ile AKP, milletimizden gerekli uyarıyı ve dersi alacaktır'' dedi.

İnebolu'da esnaf ve ilçe sakinleriyle tokalaşan Bahçeli, daha sonra Atatürk'ün 1925'de Şapka Devrimi ile ilgili konuşmasını yaptığı bugün müze olarak kullanılan İnebolu Türk Ocağı'nı gezdi ve yetkililerden bilgi aldı.

Müzedeki Atatürk'ün bal mumu heykeli yanında fotoğraf çektiren Bahçeli'ye ebru bir tablo hediye edildi.

Bahçeli, İnebolu Uluslararası Heyamola Deniz Şenlikleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında yerel folklor ekibinin gösterisini izledi. Bahçeli burada, Kurtuluş Savaşı sırasında cephane taşımak için de kullanılan ''Çektirme'' adlı el yapımı teknenin suya indirilmesi törenine katıldı.

Bahçeli'ye MHP'li Belediye Başkanı Engin Uzuner tarafından ''Çektirme'' maketi hediye edildi.

Uzuner, burada yaptığı konuşmada, İnebolulu denizcilerin milli mücadele döneminde kayıklarla cephane taşıdığını ifade ederek, bu sebeple ilçeli kayıkçılara TBMM tarafından beyaz şeritli istiklal madalyası verildiğini anlattı.

Uzuner, bunları gelecek kuşaklara aktarmak için festivali düzenlediklerini belirterek Bahçeli'ye katılımı için teşekkür etti.

Bahçeli, İnebolu'dan sonra Bozkurt ilçesine geçti. Bahçeli'ye programında bazı milletvekilleri de eşlik etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler