Bakan Günay'dan 'Altın Koza' çağrısı....

Bakan Günay'dan 'Altın Koza' çağrısı....

 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana Altın Koza Film Festivali'nin mutlaka sürmesi gerektiğini belirterek, o konuda arkadaşlarını uyardığını...

 

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Adana Altın Koza Film Festivali'nin mutlaka sürmesi gerektiğini belirterek, o konuda arkadaşlarını uyardığını söyledi.

TBMM Genel Kurulunda milletvekillerinin sözlü sorularını yanıtlayan Günay, festivalin iptal edileceğine ilişkin söylentileri yalanladı. Buna şiddetle karşı çıktığını belirten Günay, ''Altın Koza gelenekselleşmiş bir festivaldir ve mutlaka sürmesi gerekiyor. O konuda arkadaşlarımızı uyardım'' dedi. Günay, bu tür festivallere hiçbir siyasi ayırım yapmadan yardımda bulunduklarını ifade etti.

El sanatlarının geliştirilmesi konusundaki çalışmaları anlatan Günay, müze ve ören yerleri içindeki eskimiş mağazaları yenilemeye çalıştıklarını, oralarda geleneksel el sanatlarının da satılması şartını getirdiklerini, bunun da el sanatlarının gelişmesine katkı yapacağını kaydetti.

Aspendos antik tiyatrosunun 6 kilometre kuzeyinde bir taş ocağının bulunduğunu, ocağın sit alanı dışında yer aldığını bildiren Günay, ocaktan çıkarılan malzemenin Aspendos'tan uzak bir noktadan taşınması için çalışma yapıldığını ifade etti. Günay, bu tür ocakları olabildiğince sit ve arkeolojik alanlardan uzak tutmaya özen gösterdiklerini söyledi.

Türkiye'deki müze sayısını çoğaltmaya çalıştıklarını belirterek, buna ilişkin çalışmaları anlatan Günay, Zeugma Müzesini bu yıl sonuna kadar açmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Günay, bakan olduğunda TÜRKSOY'un neredeyse atıl durumda olduğunu, çalışmaları canlandırmak için çaba sarf ettiğini, Türkiye'nin parasal katkısını artırdığını söyledi. Bazı ülkelerin parasal katkılarını yapmadığını belirten Günay, TÜRKSOY'un şu anda daha faal durumda olduğunu ifade etti.

Güneydoğu bölgesinin terör belasından kurtulması durumunda çok önemli bir turizm destinasyonu haline geleceğini anlatan Günay, ''Güya o bölge halkına yardım etmek amacıyla terör eylemlerine girişenler bence önce bölge halkına çok büyük zarar veriyorlar ve ihanet ediyorlar'' dedi.

-''SAROYAN'IN EVİ''-

Ermeni asıllı yazar William Saroyan'ın Bitlis'teki evi konusunda bir tespit yapamadıklarını belirten Günay, ''Eğer böyle bir tespit olur ve özel müze olması konusunda bir başvuru olursa gereğini yerine getirmeye çalışırız. Çünkü biz bizim topraklarımızdaki herkese dostuz. Bizim topraklarımızdaki bütün değerler de bizimdir diye bakıyoruz. İnançlarına, itikatlarını, etnik kökenlerine bakmıyoruz'' dedi.

Arkeolojik kazılara çok önem verdiğini ifade eden Günay, kazıları düzene bağlamak için yürüttükleri çalışmaları anlattı. Kazılara ayrılan ödeneklerin yetersizliğinden yakınan Günay, ödenekleri artırmaya çalıştıklarını kaydetti.

Nemrut'taki koruma çalışmalarının yavaş gittiğini belirten Günay, Türkiye'deki turizm yatırımlarının kararlı bir şekilde geliştiğini kaydetti. Günay, Türkiye'nin geçen yıl ön gelen 10 turizm ülkesi arasında yılı artıyla kapatan tek ülke olduğunu da söyledi.

-''ÖZEL DÜŞMANLIK OLMAZSA''-

Günay, şöyle konuştu:

''Turizmin gelişmesi için altyapıdan önce barış gerekiyor. Atatürk'ün 'yurtta barış, dünyada barış' sözüne her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Türkiye, dünyanın 7. turizm ülkesi. İnanıyorum ki Türkiye, özel bir düşmanlık olmazsa önümüzdeki birkaç yıl içinde İngiltere'yi geçecek, ilk 5 içine girecek... Ama bütün bunlar için kendi aramızda birliğimizi, bütünlüğümüzü korumamız lazım. Türkiye'de ve bölgede barışın sürekli olması lazım. Onun için bir ihanet, bir saldırı, bir tuzak ile karşı karşıya geldiğimiz zaman öfkemizi birbirimizden çıkarmaya kalkmayalım. Hangi tuzaklarla karşı karşıya olduğumuzu ve bizi nereye sürüklemeye çalıştığını beraberce düşünmeliyiz. Bu çatının altında bir kaderi paylaşıyoruz. Daha anlayışlı, daha dayanışmacı, daha yardımlaşmacı olmaya çalışalım. Bu tür ihanetlere karşı bir siyasi parti tavrı değil, TBMM tavrı olsun. Böylece çok daha güçlü oluruz.''

Günay, ''siyasi düşüncelerine katılınsın, katılınmasın Türkiye'nin önemli bir yazarı olduğunu'' belirttiği İlhan Selçuk'a Allah'tan rahmet diledi.

Genel Kurulda, daha sonra verilen aranın ardından Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Tasarı üzerindeki görüşmelere geçildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler