Bakan Yardımcısı Uçarmak ve Genel Müdür Erkan Adana ESOB’u ziyaret etti

Bakan Yardımcısı Uçarmak ve Genel Müdür Erkan Adana ESOB’u ziyaret etti

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, pandemi sürecinin başından itibaren yaşanan dalgalanmadan kaynaklı olumsuzlukların bertaraf edilmesi için devletimizin gerekli ekonomik tedbirleri ivedilikle devreye aldığına dikkati çekti.

esob.jpg

Birlik Başkanı Göger: Faizsiz kredi esnafa can suyu olur

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanı Niyazi Göger ve esnaf odası başkanlarıyla bir araya gelerek, pandemi kaynaklı esnaf ve sanatkarlarımızın yaşadığı sorunlar, çözüm önerileri ve verilen ekonomik destekler hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Bölgesel Kooperatifler Zirvesi’nin açılışına katılmak için Adana’ya gelen Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak beraberinde, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan ve Ticaret İl Müdürü Adnan Ekiz’le Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger’i ziyaret etti. Adana ESOB’a bağlı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Başkanlarının da yoğun katılım sağladığı ziyarette pandemi döneminde yaşanan ekonomik ve sosyal gelişmeler ele alındı.

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, pandemi sürecinin başından itibaren yaşanan dalgalanmadan kaynaklı olumsuzlukların bertaraf edilmesi için devletimizin gerekli ekonomik tedbirleri ivedilikle devreye aldığına dikkati çekti.

Açıklanan paketler ve hibe şeklinde gerçekleştirilen ödemelerle bu zor süreçte esnaf ve sanatkara ekonomik anlamda ciddi destek sağlandığının altını çizen Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, pandemi süreci sonuçlanana kadar devletin tüm imkanlarıyla esnaf ve sanatkara destek verme devam edeceğini dile getirdi.

Esnaf, Sanatkar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan ise devletin aldığı tedbirler kapsamında gerek Ticaret Bakanlığı, gerekse Genel Müdürlük olarak yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu.

Genel Müdür Erkan, esnaf ve sanatkarlarımızın mağduriyetinin giderilmesi için devletimizce alınan kararların hızlı ve etkin bir şekilde hayata geçirildiğinin altını çizdi.

Adana ESOB Başkanı Niyazi Göger de, Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürü Necmettin Erkan’a, pandemi döneminde üyelerimizin karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri konusunda bilgi verdi, esnaf ve sanatkarların beklentilerini dile getirdi. 

Verilen hibe desteklerin pandemi döneminde işyerlerini açamayan, hizmet şekli kısıtlanan ve iş potansiyeli azalan esnafımıza ekonomik anlamda nefes aldırdığına işaret eden Başkan Niyazi Göger, önümüzdeki süreçte devletimiz tarafından sağlanacak faizsiz krediler ya da düşük faizli uzun vadeli kredilerin pandemi sonrası toparlanma sürecinde esnaf ve sanatkara can suyu olacağına dikkati çekti.

Başkan Niyazi Göger’in açıklamalarının ardından toplantıya katılan Esnaf ve Sanatkar Odaları başkanları hibe ve destek ödemelerinde sektörel bazda üyelerinin karşılaştıkları sorunları ileterek çözümü noktasında Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak ve Genel Müdür Necmettin Erkan’dan destek istediler.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler