Başbakan Erdoğan: Bunlar düşmanı kıskandırır

Başbakan Erdoğan: Bunlar düşmanı kıskandırır

Başbakan Erdoğan grup toplantısında partililere seslendi. Başbakan Erdoğan grup toplantısında muhalefete ve paralel yapıya sert sözlerle yüklendi....

Başbakan Erdoğan grup toplantısında partililere seslendi.

 

Başbakan Erdoğan grup toplantısında muhalefete ve paralel yapıya sert sözlerle yüklendi. Bunlar vatan hainlerini Türkiye'nin azılı düşmanlarını bile geride bıraktılar dedi.

"İçeride huzura, istikrara, barışa saldırı yapılırken, dışarda da art niyetli kampanyalar yapıldı. İçerde bir takım algı operasyonlar yapılırken dışarda da aynı operasyonlar yapıldı.

"PARALEL MEDYA KARA PROPAGANDA YAPIYOR"

MİT'in tırları durdurulurken dışarda da Türkiye teröristlere yardım ediyor propagandası yapıldı. İnanın düşman gelse böyle namert davranmazdı. Türkiye'nin en azılı düşmanlarını kızdıracak işler yaptılar. Dışarda da makalelerle operasyonlar yapılıyor. Türkiye ile EL Kaide arasında bir bağlantı kurulmak istendi. Türkiye'deki maluım medya hemen bunu servis ediyor. AB'de kara propaganda yapıldı. ABD'de aynı şekilde kara propaganda yapıldı.

"BİZ İMAJLA DEĞİL AKTİF POLİTİKAMIZLA VARIZ"

Ermeni lobilerine para vererek işler yaptırıldı. Biz bu girişimlere acıyarak bakıyoruz. 30 Mart seçimlerinde kaybetmiş çevrelerin hezeyanından başka bir şey değil.

Birileri yanılmasın. Türkiye küresel vizyonunu sanal olarak inşaa etmiş bir ülke değildir. Türkiye yazıyla karalnacak bir ülke değil. Biz imajla değil aktif dış politikamızla varız. Türkiye'yi karalamak isteyen her rapor sahiplerini karalarken Türkiye'ye hiçbir şey olmayacak. " dedi.

İşte Başbakan Erdoğan'ın o konuşması:

Kutlu Doğum haftası münasebetiyle Peygamber Efendimizi anma programında biz de Sinan Erdem'deki programa katıldık. Herkes hayatında keşke onu örnek alsa ve onun gibi yaşasa. Geçen hafta atık su tesisi açılışını yaptık. Biz devraldığımız zaman Haliç nasıldı şimdi nasıl? Araç sayıları İstanbul'da artarken İstanbul geriye değil AK belediyelerle ileri gidiyor. Durmak yok yola devam diyoruz.

"ŞEFFAF BELEDİYECELİK YAPACAĞIZ"

Büyükşehir belediye başkanımız ve ekibi hiç ara vermeden çalışmalara başladılar. Yeni göreve gelen arkadaşlarımız hemen kolları sıvadılar. Önümüzdeki 5 yılda belediyelerimizi daha yakından takip edeceğiz. Verieln sözleri takip edeceğiz. Belediye başkanlarımızı her zaman kontrol edeceğiz. Hata yaptığında uyaracağız. projelerinde teşvik edeceğiz. Katılımcı, şeffaf bir belediyecilik hizmeti vereceğiz.

MYK ve MKYK toplantılarımızı yaptık. Görev değişiklikleri yaptık. Fatma Şahin kardeşimiz Gaziantep Belediye Başkanı seçildi. Kendisine başarılar diliyorum. Aynı şekilde Menderes Türel kardeşimiz yeniden Antalya'ya belediye başkan oldu. Ahmet Edip Uğur kardeşimiz de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Kendilerini tebrik ediyor ve kutluyorum.

Bölgemizde çok önemli gelişmeleri izliyoruz. Suriye'de 200 bin ölü, milyonlarca sürgün ve onbinlerce yaralı bıraktı. Mısır'daki darbeciler o kadar kişiyi öldürdüğü yetmiyormuş gibi bir de 528 idam kararı verdi. Ukrayna'da önemli gelişmeler oluyor. Dışişleri bakanımız görüşmelerine devam ediyor. Biz de Azerbaycan'da görüşmelerimize başladık. Bugün ABD temsilciler meclisi ve ekibi gelecek.

"ÜLKEMİZE OPERASYON YAPILDI"

İçeride huzura, istikrara, barışa saldırı yapılırken, dışarda da art niyetli kampanyalar yapıldı.

İçerde bir takım algı operasyonlar yapılırken dışarda da aynı operasyonlar yapıldı. MİT'in tırları durdurulurken dışarda da Türkiye teröristlere yardım ediyor propagandası yapıldı. İnanın düşman gelse böyle namert davranmazdı. Türkiye'nin en azılı düşmanlarını kızdıracak işler yaptılar. Dışarda da makalelerle operasyonlar yapılıyor. Türkiye ile EL Kaide arasında bir bağlantı kurulmak istendi.

"PARALEL MEDYA KARA PROPAGANDA YAPIYOR"

Türkiye'deki maluım medya hemen bunu servis ediyor. AB'de kara propaganda yapıldı. ABD'de aynı şekilde kara propaganda yapıldı. Ermeni lobilerine para vererek işler yaptırıldı. Biz bu girişimlere acıyarak bakıyoruz. 30 Mart seçimlerinde kaybetmiş çevrelerin hezeyanından başka bir şey değil.

Birileri yanılmasın. Türkiye küresel vizyonunu sanal olarak inşaa etmiş bir ülke değildir. Türkiye yazıyla karalnacak bir ülke dedğil.

Biz imajla değil aktif dış politikamızla varız. Türkiye'yi karalamak isteyen her rapor sahiplerini karalarken Türkiye'ye hiçbir şey olmayacak. MİT'e ait Tır'ların hukuksuz durdurulması, Dışişleri bakanlığının dinlenmesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Adana'da vatansever bir savcı çıktı MİT ile ilgili polisleri tutukladı. Ama o paralel yapının gazeteleri, savcıları hemen harekete geçiyor. Bu zanlılar serbest bırakılıyor.

Aynı şey böcek soruşturmasında oldu. Aynı şey sınav soruşturmasında. Biz bu kokuşmuşluğu söylediğimizde siyaset yargıya müdahale ediliyor deniyor. Adana'da yapılan vatan ihanet görmezden geliniyor. Allah aşkına soruyorum bu mesele sadece AK Parti'nin mi meselesidir?

Bu ülkenin Cumhurbaşkanın, Başbakanın, Dışişleri Bakanlığının dinlenmesinden daha vahim ne olabilir. CHP, MHP ve BDP daha ne kadar üç maymunu oynayacak. HSYK ne kadar sessiz kalacaksın? Biz tek başımıza kalsak da hukuka inanmış hukukçularla yola devam edeceğiz.

"BAZILARI HAŞHAŞI FAZLA KAÇIRMIŞ"

Birileri şantaja boyun eğmiş olabilir, bazıları haşhaşı fazla kaçırmış olabililer ama biz boyun eğmeyeceğiz. Bunun hesabını mutlaka yargı önünde verecekler. Adliye koridorlarından o şebekeleri kesinlikle temizleyeceğiz. Bunu akşamdan sabaha derseniz bu iş kolay değil. 35 senelik bir olay. Hiç kimsenin yaptığı yanına kar kalmayacak.

Yetki alanımız çerçevesinde her şeyi yapıyoruz. 30 Mart seçimlerinde ağır bir hezimete uğarayanların olayları başka yere çekmek istiyorlar. MHP , CHP ve BDP çıkıp bir öz eleştiri yapmadı. BDP'nin gündemi farklı yere çekerek seçimi unutturmaya çalışıyor. MHP ve CHP'de aynı.

O sesi çok çıkanlara sakın aldanmayın. Biz hizmet siyaseti üretmeye devam edeceğiz. 12 yıl boyunca 8 seçimden hep zaferle çıktık. Her seçim sonrasında başta medya olmak üzeere balkon konuşması istediler.

12 Haziran'da çıktık dedik helalleşme günüdür. MHP, CHP ve BDP bize sırtını döndü Biz elimizi uzattık onlar yumruklarını sıktılar. MHP'ye 3 kez gidelim dedik kabul edilmedi. Kim gerilimin tarafı? Bahçeli'nin grup toplantısında bize hakaret ediyor.

Bizim yanağımıza bir tokat geldiğinde diğerini çevirmeyiz. Bizim inancımızda bu yok. Gerilim siyasetini kim üretiyorsa o çıksın özür dilesin. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sukunet içinde geçmesini istiyoruz. Omurgalı duruşumuzu göstermeye devam edeceğiz.

17 Aralık'ta ne yaptılar? Seçime 4 ay kala operasyon yaptılar. Şimdi de aynı tezgah devam ediyor.

"1. MECLİS'İN RUHUNU YAKALAMALIYIZ" Ekonomide istikrar devam edecek. Önceden seçim zamanı ekonomi sarsılırdı. Şimdi büyüyerek yoluna devam ediyor. Biz faiz lobisini ülkemizi teslim etmeyceğiz. 23 Nisan'da 1. Meclis'in kuruluşunu kutlayacağız. Alevi de sünni de vardı. Cübbeli de vardı. Fesli de. Kimse kimsenin kıyafetine bakmıyordu.

"DEVLET VATANDAŞ ARASINDA AYRIM YAPAMAZ"

TBMM orası. Kaymak tabakanın değil. Hepsi vatansever hepsi birer kahramandı. Ne zaman devlet vatandaşlar arasında ayrım yaptı, tek tip vatandaş istedi o zaman ayrılık başladı. Bizim ilk meclis ruhunu bu topraklara yansıtmak zorundayız. Makbul ve makbul olmayan vatandaş ayrımı yapılamaz.

Kendi koltuğunu, kendi zümresini düşünenler, başkasını küçük görenler bu ülkede ayrıştrıcıdır. Gerilim siyaseti kimseye bir şey kazandırmaz. Biz artık muhalefetin çıkıp balkon konuşması yapmasını bekliyoruz. Herkesi kucaklamasını bekliyoruz. 12 yıl önce hayal edilemeyen şeyleri gerçekleştirdik.

Batının gelişmiş ülkelerine bakıldığında muhalefet iktidar partisiyle ortak çaılışır. Biz her zaman şu duayı yaptık. Allah'ım Türkiye'yi zafere kavuştur. Türkiye kazanacaksa biz kaybedelim.

2023'ü hep birlikte inşaa edeceğiz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler